برگزاری نوروزگاه مشترك ایران و تركمنستان در مرز

برگزاری نوروزگاه مشترك ایران و تركمنستان در مرز

به گزارش لباس دونی مراسم نوروزگاه مشترك بین ایران و تركمنستان در مرز تركمنستان برگزار گردید.


به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، در این رویداد بین المللی كه با حضور مقامات دو كشور برپا شد؛ آنا گلدی قراجایف، وزیر فرهنگ تركمنستان و علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در این مراسم حضور داشتند و از نمایشگاه غرفه های مشترك صنایع دستی دو كشور دیدن كردند.
علی اصغر مونسان در این مراسم ضمن تبریك عید نوروز به همه پاسداران این آیین بزرگ اظهار داشت: نوروز جشنی فرامرزی است، میراث هزاران ساله مردمانی ست كه به رستاخیز انسان و طبیعت ایمان داشتند، ستایشگر نور و راستی و صلح بودند و مذمت گوی ظلمات و دروغ و جنگ.

وی افزود: در طول تاریخ مرزها جابجا می شود، تقسیمات جغرافیایی و سیاسی شكل تازه ای می گیرند اما فرهنگ ملل همواره رها از هجوم نسیان و تقید به مرزهای سیاسی، در این آزادی و رهایی، مبشر صلح و دوستی است. نوروز پیام آور مودت و نوع دوستی، امید به آینده بهتر و كوشش برای شكوفایی است.

مونسان تصریح كرد: سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسكو) نوروز را در لیست میراث جهانی ثبت نمود و ۲۱ مارس هم در تقویم سازمان ملل متحد با عنوان روز جهانی نوروز نامگذاری شد كه تا امروز بیشتر از ۳۰۰ میلیون نفر با ملیت های گوناگون و در چارچوب حدود ۳۰ كشور، نوروز، این جشن نوزایی طبیعت را جشن می گیرند. نوروز علاوه بر آنكه بشارت دهنده صلح و دوستی میان اقوام و ادیان و خویشاوندان است نگرشی است مبتنی بر تكریم زمین و طبیعت.

معاون رئیس جمهور اظهار نمود: برگزیدن اولین روز از اعتدال بهاری بعنوان شروع سال نو بر پایه ای از سنت های دیرینه شبانی و كشاورزی استوار و جشنی است كه بركت زمین را یادآوری می كند و آنرا كه نشانه ای بارز از قدرت پروردگار است، می ستاید.

مونسان با اشاره به اینكه نوروز تصویری از پیكره عظیم جامعه ی جهانی را ترسیم می كند كه در اوج بالندگی و تعاون، انسان ها را به مدارا و خویشتنداری فرا می خواند، اظهار داشت: جان نجیب و روح بزرگوار نوروز، جهانیان را برآن داشته كه اولین روز فروردین در تقویم جلالی را پاس بدارند تا پیام انسانی نوروز به سراسر جهان مخابره شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری كشور خاطرنشان كرد: ما امروز در مرز مشتركمان گرد هم آمده ایم تا بگوییم مرز مشترك ما فرهنگ ماست. این مرز مشترك چیزی بر روی خاك نیست. این مرز مشترك، فرهنگ، تمدن و خلقیاتی هزاران ساله است كه قلبهای ما را به هم و جان های ما را در هر جای این جغرافیای فرهنگی، از ایران تا هند و از تركمنستان تا آلبانی، به هم پیوند می زند.

بر اساس اعلام مسئولان سازمان میراث فرهنگی با عنایت به بین المللی بودن این رویداد و از قبل برنامه ریزی شدن آن امكان لغو این مراسم با عنایت به حوادث اخیر كشور كه منجر به عزادار شدن تعدادی از هموطنانمان شده وجود نداشته است.




1398/01/18
13:58:52
5.0 / 5
4594
تگهای خبر: صنایع دستی , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لباس دونی