مرور زندگی سه رزمنده خراسانی

مرور زندگی سه رزمنده خراسانی

لباس دونی: نیروهای رزمنده خراسان، قبل از شروع جنگ و با حضور ضد انقلاب در غرب کشور در منطقه حاضر شدند و با شروع جنگ این حضور بیشتر شد. خراسان در جنگ از نظر جغرافیا و فاصله از خط مقدم دورترین نقطه بود اما نقشی ممتازتر از دیگر استانها ایفا و بیش از 17 هزار شهید تقدیم کرد که نشانگر حضور ایثارگرانه خراسان در هشت سال جنگ تحمیلی است و همیشه هفت تا 10 درصد نیروها از خراسان تامین می شد.



همزمان با سالروز شهادت امام هشتم شیعیان، زندگی سه شهید از خطه خراسان را مرور می نماییم.

«محمد ناصر ناصری» / حضور در تیپ شهدا

به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، «محمد ناصر ناصری» در هفتم خرداد سال ۱۳۴۰ در یکی از روستاهای تابعه «گازار» بیرجند متولد شد. بعد از اتمام دوران کودکی جهت ادامه تحصیل راهی بیرجند شد و تحصیل را تا کسب مدرک فوق لیسانس مدیریت از دانشگاه تهران ادامه داد. ناصری در اوایل انقلاب در کارهای سیاسی ضدرژیم فعالیت داشت. با پیروزی انقلاب به عضویت کمیته انقلاب اسلامی در آمد. با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جزو بنیانگذاران سپاه بیرجند بود. با شکل­ گیری سپاه بیرجند، محمد ناصر به عضویت واحد اطلاعات سپاه در آمد و در مدت خدمتش در این واحد، سفرهای زیادی به «شنیدند» و «فرات» در افغانستان داشت. وی در کنار حضورش در افغانستان، مبارزه با منافقین را ادامه داد و کارنامه درخشان وی در واحد اطلاعات موید این ادعا است.



«محمد ناصر ناصری» در سال ۱۳۶۲ به فرماندهی سپاه «گناباد» و سپس بیرجند در آمد در همین دوره در عملیات «والفجر ۳» شرکت کرد و در سال ۱۳۶۳ به عنوان مسئول محور اطلاعات و عملیات تیپ ۲۱ امام رضا (ع) و در سال ۱۳۶۴ در سمت رییس ستاد لشکر ویژه شهدا به مبارزه با گروهک های ضد انقلاب پرداخت.

سال ۱۳۶۴ شهید محمود کاوه وقتی اوصاف ناصری را از دوستانش می شنود و استعداد بالای او را شناسایی می کند، برای جذب وی به تیپ ویژه شهدا تلاش می کند و نهایتاً موفق می شود او را به تیپ ویژه بیاورد و ریاست ستاد را بر عهده اش بگذارد. بنا به شهادت همرزمان و اسناد بجای مانده از آن دوران، هیچ گاه نقش شهید ناصری را در هر چه شکوفاتر شدن تیپ ویژه شهدا نمی توان نادیده گرفت. البته ارتباط عرفانی و معنوی او با شهید «محمود کاوه» در تحقق یافتن این مهم بی تأثیر نیست.

وی بعد از اختتام جنگ همچنان با روحیه ای خستگی ناپذیر در سنگرهای مختلفی مشغول خدمت به نظام و انقلاب می شود. او با دیدن مظلومیت مردم افغانستان وارد آن سرزمین می شود و زن و بچه را می گذارد باز هم در پناه خدا و برای یاری یک ملت مظلوم می شتابد. او که از دوران کودکی با زندگی در نوار مرزی ایران و افغانستان، کم و بیش با مردمان آن سامان برخوردهایی داشته در جبهه خدمت به مردم محروم و مجاهدین افغانی نیز فعال می شود.

«محمد ناصر ناصری» این دفعه به عنوان مسئول مرکز تحقیقات در دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در امور افغانستان مشغول وظیفه شد و آخرین مسئولیت شهید ناصری در سازمان فرهنگ و اطلاعات به عنوان نماینده فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان بود. سرانجام این انسان خستگی ناپذیر در روز هفدهم مرداد ۱۳۷۷ توفیق این را یافت تا در شهر مزار شریف، به نحوی بسیار مظلومانه و به دست نیروهای طالبان که افرادی شقی هستند، شهد شیرین شهادت را بنوشد و در روزهای دهه فاطمیه پیکر مطهرش را در گلزار شهدای بیرجند تشییع و به خاک می سپارند.

سردار شهید «محمد حسن فایده»/ حضور در عملیات با پای زخمی

«محمد حسن فایده» در اسفند ماه سال ۱۳۳۸ در شهرستان بیرجند به دنیا آمد. وی در دوران کودکی قرآن را نزد پدرش آموخت و دوره ابتدایی را در دبستان پرویز به تحصیل مشغول شد. در سنین کودکی پدرش را از دست داد و برای مساعدت با خانواده در اوقات بیکاری و ایام تعطیل در کوره پزی خانه های پایین شهر کار می کرد. وی بعد از گرفتن دیپلم به سربازی رفت و خدمت سربازی را در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیرجند گذراند.



او یکی از طرفداران سرسخت محرومان و مستضعفان بود و گروهی از برادران سپاه را برای رسیدگی به وضع محرومین گرد هم آورده بود. در سپاه پاسداران تلاش می کرد تا تعلیمات نظامی را فرا گیرد و با شروع جنگ، این فعالیت ها به شدت افزایش پیدا کرد. بعد از گذراندن این دوران به عنوان مربی آموزش برای آموزش رزمندگان عازم جبهه شد. وی دو بار زخمی شد، بار اول ۱۵ روز در بیمارستان اهواز بستری شد و بار دوم در عملیات رمضان از ناحیه ساق پا زخمی شد که دو هفته در بیمارستان ذوب آهن اصفهان بستری بود.

این رزمنده با همان پای زخمی برای عملیات والفجر از مشهد عازم جبهه شد. در حمله والفجر، معاون فرمانده تیپ و مسئول طرح و برنامه عملیات بود و باید در قرارگاه استقرار یابد اما فرماندهی گردان را برعهده گرفت و زیر آتش دشمن و در صورتیکه نیروها را به جلو هدایت می کرد، در روز ۲۲ اردیبهشت سال ۱۳۶۲ بر اثر ترکش به سر به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

از آنجا که این شهید والامقام پلاک نداشت و گویا هیچ گاه از پلاک استفاده نمی کرد پیکر مطهرش ۹ سال مفقود بود. شهید فایده می ‏گفت: « می‏ خواهم گم نام شهید شوم» و سرانجام پیکر شهید پس از ۹ سال شناسایی و به زادگاهش انتقال یافت و در گلزار شماره ۲ بیرجند به خاک سپرده شد.

«سید احمد رحیمی»

«سید احمد رحیمی» در سال ۱۳۳۸ در شهر بیرجند متولد شد و در شروع کودکی روانه مکتب خانه شد و قرآن را فرا گرفت. تحصیلات ابتدایی را در دبستان حکیم نزاری، راهنمایی را در مدرسه راهنمایی شهید مطهری و دبیرستان را در دبیرستان طالقانی بیرجند به پایان رساند و در سال ۱۳۵۶ بعد از شرکت در آزمون سراسری در دانشکده پزشکی تهران پذیرفته شد و مشغول تحصیل شد.



وی که از همان دوران مدرسه انشاءهای سیاسی می نوشت در دوران دانشگاه دانشجوی پیرو خط امام نام گرفت چونکه در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ با همکاری دیگر دانشجویان سفارت آمریکا که تبدیل به لانه جاسوسی شده بود را فتح کرد تا استعمار جایی در سرزمین انقلابی ایران نداشته باشد.

پایبندی شهید رحیمی به مبانی اسلام و دلسوزی اش نسبت به محرومین سبب شد تا فعالیت مذهبی - سیاسی را از همان دوران دبیرستان شروع و نخستین مبارزه علنی ایشان در مسجد آیت الله آیتی بیرجند اتفاق افتاد، ایشان بعد از اختتام نماز مغرب و عشا طی سخنرانی مهیجی از وزیر دربار وقت « اسد الله علم» به سختی انتقاد نمود و کسانی را که به ظاهر همراه با انقلابیون و در باطن جیره خوار دستگاه علم بودند مورد خطاب قرار داد و اظهار داشت: مردم برای افرادی که گندم های اسدالله علم در منازلشان انبار شده ارزشی قائل نیستند، این حرکت موجب شد که مأمورین ساواک وی را دستگیر کنند اما با هوشیاری از زندان رهایی یافت و از آن پس نامش در صحیفه یاران امام ثبت گردید.

سال ۶۱ به همراه خانواده به خوزستان مهاجرت کرد تا بتواند بصورت مداوم در جبهه ها شرکت نماید در اواخر همان سال بر اثر به هدف خوردن ترکش به پای چپش مجروح شد و بعد از بهبودی نسبی در عملیات والفجر یک در سال ۱۳۶۲ حماسه ساز شد و درحال حمل مجروحین و شهدا بار دیگر زخمی شد، اما با همان حال، آرپی جی یکی از رزمندگان را بر دوش نهاد و بر بلندای خاکریز ایستاد و چندین تانک دشمن را منهدم کرد که با به هدف خوردن گلوله های تانک هنگام اذان ظهر، جبهه شرهانی ه شهادت رسید و پیکرش بعد از ۲۵ روز در بوستان شهدای بیرجند آرمید.




1401/07/05
14:25:43
5.0 / 5
383
تگهای خبر: آموزش , دستگاه , سفر , مدرسه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
لباس دونی