نمایش ۶ فیلم مرمت شده سینمای سوئیس در جشنواره جهانی فجر

نمایش ۶ فیلم مرمت شده سینمای سوئیس در جشنواره جهانی فجر

به گزارش لباس دونی ۶ فیلم سوئیسی در بخش کلاسیک های مرمت شده سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر و با همکاری آرشیو ملی فیلم سوئیس به نمایش در می آیند.



به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، کلاسیک های مرمت شده؛ عنوان بخشی از سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر است که در چارچوب این برنامه ۱۴ فیلم به نمایش درمی آیند و از این تعداد ۶ اثر داستانی و مستند متعلق به سینمای سوئیس هستند.

این فیلمها متعلق به دهه ۱۹۲۰ میلادی تا سالهای ۱۹۷۰ و نمونه هایی از کارهای کارگردانان مطرح سوئیسی در تاریخ سینما هستند.

فیلم شارل مرده یا زنده، محصول سال ۱۹۶۹ به کارگردانی آلن تنر، از اولین فیلمهای موج نوی سینمای سوئیس به شمار می آید. در این فیلم، که با طنز تلخ از جامعه مصرف گرا و بی روح مدرن انتقاد می کند، شارل (با بازی فرانسوا سیمون، پسر میشل سیمون)، کارخانه دار متمول، زندگی اش را تصمیم می گیرد به شکل رادیکالی تغییر دهد. نسخه ترمیم شده این فیلم، پس از ۵۰ سال در سال ۲۰۱۹، در جشنواره فیلم لوکارنو به نمایش درآمد.

همچنین فرانسوا سیمون، ستاره فیلم مجنون، محصول سال ۱۹۷۱ و به کارگردانی دیگر کارگردان موج نوی سوئیس کلود گورتا است. فیلم گورتا برای بیننده علاقه مند سینما، به شکلی یادآور راننده تاکسی مارتین اسکورسیزی است، که چند سال پیش از این فیلم آمریکایی ساخته شده است. این فیلم در سال ۲۰۱۳ توسط آرشیو ملی سوئیس ترمیم شده است.

میشل سوتر، که در کنار تنر و گورتا از بزرگ ترین کارگردانان سینمای سوئیس است، با فیلم نقشه برداران در این برنامه حاضر است. این فیلم که در سال ۱۹۷۲، در بخش مسابقه جشنواره کن حضور داشت؛ در سال ۲۰۱۶ ترمیم شد. نقشه بردارا فیلمی کمدی است که با زبان کنایه، روابط انسانی بین چندین شخصیت را به تصویر می کشد.

فیلم عصر باشکوه، یکی از مشهورترین فیلم های فرانسیس ریسر کارگردان سوئیسی است که اخیرا درگذشته است. این فیلم که در سال ۱۹۷۶ ساخته شد، الهام گرفته از موج نوی سینمای فرانسه و بخصوص سینمای ژان لوک گدار است، و در عین حال وام دار فضای خاص دهه ۱۹۷۰ میلادی و اندیشه های چپ گرایی اروپایی است. «شب باشکوه» در سال ۲۰۱۹، ترمیم شد و در جشنواره فیلم لوکارنو به نمایش درآمد.

دو فیلم صامت مستند و داستانی، این برنامه را کامل می کنند: سفر هوایی من به ایران از والتر میتل هولتسر، مستندی تهیه شده در سال ۱۹۲۵، و رخسار کودکان اثر کارگردان فرانسوی دوران صامت، ژاک فدر است. فدر که برای تهیه یک فیلم داستانی در جنوب سوئیس به این کشور دعوت شده بود، در این فیلم با نگاهی روان شناسانه به زندگی کودکان در شرایطی سخت و طاقت فرسا در روستایی در سوئیس در دهه ۲۰ میلادی می پردازد.

بخش مروری بر کلاسیک های مرمت شده سوئیس، با حمایت سینماتک سوئیس برگزار می گردد.

سی وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور نویسنده، کارگردان و تهیه کننده سینما در تهران، درحال برگزاری است.


1400/03/09
20:54:33
5.0 / 5
1112
تگهای خبر: جشنواره , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
لباس دونی