ژان كلود مورلوا برنده جایزه آسترید لیندگرن ۲۰۲۱ شد

ژان كلود مورلوا برنده جایزه آسترید لیندگرن ۲۰۲۱ شد

لباس دونی: ژان کلود مورلوا، نویسنده فرانسوی، برگزیده جایزه آسترید لیندگرن سال ۲۰۲۱، یکی از مهم ترین جوایز جهانی ادبیات کودک و نوجوان شد.



ژان کلود مورلوا سال ۱۹۵۲ در شهر آمبر به دنیا آمد. وی بعد از دریافت دیپلم دبیرستان تحصیلات عالی را ادامه داده و موفق به کسب دیپلم حرفه ای تدریس زبان آلمانی شد. پس از چند سال از تدریس دست کشید و فقط به تئاتر و نوشتن رمان پرداخت. اولین رمان وی با عنوان «داستان کودک و تخم مرغ» در سال ۱۹۹۷ منتشر گردید و بعد از آن به اغلب کارهایش همچون رمان «نبرد زمستانی» جوایز گوناگونی تعلق گرفت.

مورلوا تا انتشار داستان «صورت زخمی» در سال ۱۹۹۸ وارد عرصه ادبیات کودک نشده بود. این کتاب با موفقیت کامل روبه رو و انگیزه ای شد تا او خودش را تمام وقت، وقف نوشتن برای کودکان کند. وی به گفتن قصه های ماجراجویانه علاقه مند است و برای نگارش آثارش جادو، داستان علمی و حکایت را در هم می آمیزد. مورلوا آثارش را که تابحال بیشتر از ۳۰ کتاب بوده و به ۲۰ زبان ترجمه شده را بر بستری از دانش، افسانه ها و قصه های عامیانه می سازد و با برداشتی جدید روایت های خودش را پدید می آورد. زبان نوشتاری او هم بسیار موزون و آهنگین است. «رودخانه واژگون» و «کودک دریا» از دیگر آثار وی در زمینه کودک و نوجوان به شمار می آید.

جایزه جهانی آسترید لیندگرن، از بزرگترین جایزه های جهانی ادبیات کودک و نوجوان است که از جانب دولت سوئد به مناسبت گرامی داشت آسترید لیندگرن، نویسنده محبوب سوئدی و صاحب کتاب هایی چون «پی پی جوراب بلند» و «کارلوس روی پشت بام» اهدا می شود. هدف از اهدای این جایزه تقویت سطح کیفی ادبیات کودک و نوجوان و ارتقای حقوق کودکان در جهان است که هرساله بیشتر از ۶۰ کشور از سراسر دنیا در این مسابقه شرکت می کنند.



انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شورای کتاب کودک و مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودک، هیات های معرفی نامزدهای جایزه سال ۲۰۲۱ از ایران را می سازند.

از ایران حمیدرضا شاه آبادی به خاطر رمان های تأثیرگذار، ساختن جهان های داستانی متنوع، شخصیت سازی و زبان مؤثر در روایت و جایزه های مختلف به همراه عبدالحکیم بهار و نادر موسوی از جانب انجمن نویسندگان کودک و نوجوان بعنوان نامزد این جایزه برای سال ۲۰۲۱ معرفی شده بودند. حمیدرضا شاه آبادی گزینه انتخابی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای دریافت این جایزه در سال ۲۰۲۱ هم بود که به همراه کتابخانه های سیار کانون بعنوان نامزد این جایزه جهانی ارائه شد.

شورای کتاب کودک هم جمشید خانیان را در بخش نویسندگان، فرشید شفیعی را در بخش تصویرگران و عبدالحکیم بهار را در بخش ترویج خواندن، برای دریافت جایزه آسترید لیندگرن ۲۰۲۱ معرفی کرده بود. از جانب مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان هم هوشنگ مرادی کرمانی برای جایزه این دوره آسترید لیندگرن معرفی شده بود.

سال گذشته جایزه ۴۰۰ هزار دلاری آسترید لیندگرن ـ بعنوان گران ترین جایزه ادبیات کودک جهان ـ به بیک هینا ۴۸ ساله رسید که یک خانم تصویرگر اهل کره جنوبی است. او علاوه بر حوزه فیلمهای انیمیشن به علت ساخت مجسمه های مینیاتوری دست ساز و عکاسی از آنها جهت استفاده در تصویرگری هم شناخته شده است.


1400/01/12
15:14:27
5.0 / 5
1261
تگهای خبر: تئاتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
لباس دونی