اکوئوس بازتاب درونیات نسل جوان بر صحنه تئاتر

اکوئوس بازتاب درونیات نسل جوان بر صحنه تئاتر

به گزارش لباس دونی، خراسان رضوی کارگردان نمایش «اکوئوس» اظهار داشت: هدف از ساخت این اجرا، تشریح چگونگی برخورد افراد بالغ تر با نسل جوان است، این که آنان را به شکلی تحت فشار قرار ندهیم که درونیات و امیال خودرا سرکوب کنند و در نهایت راه های غیرقابل جبران را انتخاب نکنند.



حمیدرضا آزادفر در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: نمایشنامه اکوئوس اثر «پیتر شفر» نمایشنامه نویس بریتانیایی اولین بار توسط مجید مصطفوی در سال ۱۳۸۳ ترجمه شد که تا امروز تعداد بسیار زیادی اجرا از این اثر در نقاط مختلف دنیا به روی صحنه رفته است.

وی افزود: این اجراها برمبنای سبک پست مدرن طراحی شده است، یعنی در ادامه کاهش دیالوگ ها، تمرکز بر مقوله فرم فیزیکال بازیگران است. شروع باردیگر ترجمه این نمایشنامه را باتوجه به ایده های اجرای شخصی در سال قبل شروع کردم که تغییرات گسترده ای را در نوع روایت در مقایسه با متن اصلی شاهد می باشیم.

آزادفر اشاره کرد: باتوجه به تجربه تدریس در دانشگاه و برخورد با دانشجویان جوان، مسئله نحوه برخورد نسل قدیم و جدید با یکدیگر و ارتباط آنان در محیط خانواده و همین طور جامعه بسیار به چشم می خورد؛ دغدغه ها و مشکلات نسل جوان امروزه بالاتر از پیش تبدیل به یک بحران جدی شده است که بازتاب این مساله را در این نمایشنامه و اجرای آن می توان به وضوح دید.

وی اضافه کرد: در این اثر نمایشی تعدادی شخصیت را که هرکدام به صورتی دارای چندین لایه و بعد هستند را در یک موقعیت مشخص قرار دادیم که در تعامل با یکدیگر گرفتار ضعف هایی هستند که نتیجه آنرا در گفتار و رفتار شخصیت اصلی که پسر نوجوانی است که تحت فشار شدید خانواده و درکنار آن جامعه قرار دارد، می بینیم.

کارگردان نمایش «اکوئوس» اظهار داشت: هدف من از ساخت این اجرا، تشریح چگونگی برخورد افراد بالغ تر با نسل جوان است. این که ما چه وظایفی را در قبال افراد کم سن تر باید دنبال نماییم و آنان را به شکلی تحت فشار قرار ندهیم که درونیات و امیال خودرا سرکوب کنند و درنهایت راه های غیرقابل جبران را انتخاب نکنند.

آزادفر عنوان کرد: این اثر یک اجرای کاملا دراماتیک است که مخاطب به آسانی با قصه و شخصیت ها همراهی می کند. در اجراهای خارج از کشور از شیوه برشت استفاده شده است که این مورد پسند مخاطب ایرانی که اساسا به روایت و قصه گویی علاقمند است، همخوانی ندارد. به این علت عناصر این تکنیک را تبدیل به قسمتی از روایت کردم.

وی درباب طراحی صحنه این نمایش اظهار داشت: استفاده از دکور مینیمال و خلق فضای صحنه با ابزار محدود به حفظ ریتم در طول اجرا کمک می نماید. این نمایشنامه به شکلی است که مخاطب باید به فکر فرو رود و حذف المان های غیرضروری و تمرکز بر قصه در همذات پنداری مخاطبان موثر است.

کارگردان نمایش «اکوئوس» افزود: هدف از طراحی و استفاده از صحنه دوسویه، فضاسازی اجرا بوده که یک نمونه کوچک تر از ذهن شخصیت اصلی است، که جابه جایی ابزار صحنه تا پایان اجرا کمک می نماید تا ‌پریشانی های ذهنی شخصیت اصلی را در نحوه برخورد او با امیال درونی و خانواده و جامعه ای که در آن زیست می کند را بهتر درک نماییم. در طراحی صحنه تلاش داشتیم تا از زرق وبرق های فضا بکاهیم تا تجربه ای نزدیک تر به بستر و موقعیت دراماتیک خلق شده داشته باشیم.

آزادفر اظهار داشت: پیدا کردن دامنه مخاطبان در هر اجرا از اهمیت زیادی برخوردارست که بخش زیادی از آن به تبلیغات و بخش دیگری به ذائقه مخاطبان باز می گردد. اتفاقی که در وضعیت فعلی تئاتر مشهد در حال رخ دادن است را شاید نتوان افول خطاب کرد، چونکه تعدادی از این اجراها با فروش زیادی به کار خود پایان می دهند به این علت شناسایی دغدغه مردم و کوشش برای بازگویی مشکلات آنان بوسیله داستان و فضاسازی درست و استاندارد مسئله ای است که باید نگاه دقیق تری نسبت به آن داشت.

نمایش «اکوئوس» به کارگردانی حمیدرضا آزادفر در ژانر سایکودرام اجتماعی یکی از آثاری است که بتازگی به روی صحنه رفته است که با دیدگاهی متفاوت مخاطب را با داستان همراه کند.

این نمایش از ۲۴ اردیبهشت ماه در تماشاخانه استاد نوری حوزه هنری مشهد به روی صحنه رفته است و تا پایان خردادماه ادامه خواهد داشت.




منبع:

1404/02/29
10:24:11
5.0 / 5
9
تگهای خبر: تئاتر , دامن , طراحی , هنر
این مطلب لباسدونی را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

لباس دونی