صمدیان اعلام كرد

برگزاری منتخبی از هفتمین دوره ۱۰ روز با عكاسان در تبریز

برگزاری منتخبی از هفتمین دوره ۱۰ روز با عكاسان در تبریز

لباس دونی: اختتامیه هفتمین همایش ۱۰ روز با عكاسان ایران با حضور عكاسان و مدیران هنری عصر جمعه ۲۳ آذرماه در خانه هنرمندان ایران برگزار گردید.


به گزارش لباس دونی به نقل از روابط عمومی هفتمین همایش ۱۰ روز با عكاسان ایران، در این مراسم از سه عكاس زنده یاد شاهرخ حاتمی، هادی شفاییه و عباس عطار تجلیل شد و فیلم های كوتاهی درباره این عكاسان پخش گردید.
در این مراسم با حضور سیف الله صمدیان؛ رییس هیات مدیره انجمن عكاسان ایران و مجید ناگهی؛ دبیر هفتمین همایش ۱۰ روز با عكاسان ایران از حامیان این دوره ۱۰ روز با عكاسان قدردانی گردید.
در این بخش از هادی مظفری؛ مدیركل هنرهای تجسمی، مجید رجبی معمار؛ مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، مجید مسچی؛ مدیر موسسه سینما شهر، عباس اسدی؛ مدیر شركت سامان، سازمان زیباسازی شهرداری تهران و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر برای پشتیبانی از این دوره ۱۰ روز با عكاسان ایران با اهدای لوح قدردانی گردید.
در ادامه مراسم با حضور هادی مظفری؛ مدیركل هنرهای تجسمی، سیف الله صمدیان؛ رییس هیات مدیره انجمن عكاسان ایران و مجید ناگهی؛ دبیر هفتمین همایش ۱۰ روز با عكاسان ایران از انجمن های تخصصی عكاسی تقدیر گردید. در این بخش از انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس، انجمن عكاسان تبلیغاتی و صنعتی ایران، انجمن عكاسان سینمای ایران، انجمن عكاسان خانه تئاتر، انجمن صنفی عكاسان مطبوعاتی ایران و انجمن عكاسی میراث فرهنگی با اهدای لوح قدردانی گردید.
سیف الله صمدیان؛ رییس هیات مدیره انجمن عكاسان ایران در این مراسم اظهار داشت: امیدواریم هیات مدیره فعلی یا هیات مدیره دیگری كه برای انجمن عكاسان ایران انتخاب میگردد برای هشتمین دوره ۱۰ روز با عكاسان، برنامه ریزی مناسبی انجام دهد.
صمدیان اضافه كرد: هر انجمن تخصصی عكاسی در طول سال فعالیت تخصصصی خودرا داشته باشد و استقلال كاری خودرا به روزتر و بهروزتر كند و انجمن عكاسان ایران باز روش های جدید خودرا برای ۱۰ روز با عكاسان ایران دنبال كند. احداث دبیرخانه دائمی ۱۰ روز با عكاسان از برنامه های انجمن است و فعالیت دبیرخانه این همایش ادامه دارد تا با برگزاری مجمع عمومی انجمن عكاسان ایران و انتخاب هیات مدیره، دبیر هشتمین دوره ۱۰ روز با عكاسان ایران از چند ماه قبل معرفی شود. پارسال نمایشگاهی از عكاسان استان های خراسان رضوی و آذربایجان غربی در ۱۰ روز با عكاسان برگزار گردید و امسال در نظر داریم منتخبی از هفتمین دوره ۱۰ روز با عكاسان را با عنایت به اینكه تبریز در سال ۲۰۱۸ بعنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام معرفی شده است، در این شهر برگزار نماییم.
رییس هیات مدیره انجمن عكاسان ایران در ادامه با قدردانی از اداره كل هنرهای تجسمی اظهار داشت: اداره كل هنرهای تجسمی و معاونت امور هنری از ۱۰ روز با عكاسان حمایت كردند و با رویكرد و انگیزه ای كه در آنها دیده میگردد در آینده باز برنامه ها را به هنرمندان و انجمن ها می سپارند. دولت وظیفه حمایت و نظارت را دارد و برگزاری و اجرای برنامه ها را هنرمندان و تشكل ها انجام می دهند.
هادی مظفری؛ مدیركل هنرهای تجسمی در این مراسم اظهار داشت: در ۲۵ پارسال بازار هنر اهتمام كرده است خودرا تحمیل كند و در ایران باز باید به بازار هنر فكر كرد، اما نمی توان به بازار هنر فكر كرد و قبل از آن به دنیای هنر و كیفیت و ارزش هنر فكر نكرد.
مظفری افزود: در سال ۲۰۱۷ اكسپوی چین ۱/۷ میلیارد دلار ارزش و گردش مالی داشته است در حالیكه اقبال دنیا به هنر چین و ظرفیت آن ۱۴ میلیارد دلار است، اما این باور كه دنیای هنر بسیار مهمتر از بازار هنر است، سبب شده كه فقط به بازار هنر توجه نشود و كیفیت هنر باز مورد توجه باشد و این رویداد را با دقت و برنامه ریزی انجام می دهند.
مدیركل هنرهای تجسمی در ادامه اظهار داشت: شایعه ای وجود داشت كه اداره كل هنرهای تجسمی با دوسالانه ها و رویدادهای انجمن های تجسمی مخالف است كه واقعیت ندارد و تمام انجمن ها رویدادهای خودرا دارند و قرار نیست كسی به جای انجمن ها فكر كند و تصمیم بگیرد، انجمن ها ظرفیت ها و خاصیت های خودشان را دارند.
مظفری درانتها اظهار داشت: فارغ از شعار گروه متخصصانی كه می توانند برای عكاسی برنامه ریزی كنند و تصمیم بگیرند انجمن عكاسان ایران است.
مجید ناگهی؛ دبیر هفتمین همایش ۱۰ روز با عكاسان ایران در این مراسم اظهار داشت: هفتمین دوره ۱۰ روز با عكاسان در زمانی حركت رسمی خودرا آغاز كرد كه فرصتی قریب به ۴۰ روز تا شروع برنامه بیشتر نبود. مشكلات مالی و تامین منابع اصلی آن، فرصت بسیار محدود و انتظار روانی حاكم بر این دوره در خصوص بهبود بخشیدن به نوع روابط با جامعه عكاسی و احداث تنوع در طراحی برنامه ها؛ مجموعه ای از كار و دشواری های مضاعف را برای دبیرخانه ۱۰ روز با عكاسان به همراه داشت. محدودیت اعتبار تعیین شده كه حداكثر بودجه ای را برابر با دوره ی گذشته مقدور می كردآنچنان برنامه ها و طراحی های مربوطه را تحت تاثیر قرار داد كه امكان كمترین انعطاف و مانور را برایمان میسر می كرد.
ناگهی اضافه كرد: از طرفی فرصت چهل روزه، امكان پرداختن عمیق به مباحث و موضوعات علمی را مقدور نمی كرد، اما می بایست چراغ را روشن نگه می داشتیم. تعهد من به انجمن عكاسان ایران، بازگرداندن امانت واگذار شده درانتها برنامه در جایگاهی بالاتر از قبل بود كه امیدوارم رخ داده باشد. شرح آنچه در این ده روز گذشت تا حد مقدور در انعكاس اخبار ما آمد اما چند مورد را لازم می دانم در این فرصت ذكر كنم.
ناگهی در ادامه اظهار داشت: تشكیل دبیرخانه و طراحی سیستم مدیریت پروژه متناسب با آیین نامه اجرایی ۱۰ روز با عكاسان. پروژه وسیع و چند وجهی ۱۰ روز با عكاسان نیاز به طراحی سیستمی داشت كه با استفاده از آن كمترین اتلاف وقت و انرژی را در آن داشته باشیم و بتوان وضعیت پیشرفت كار را بواسطه آن كنترل كرد. تعیین رویكرد «چهره ایران» در ادامه رویكرد دوره ششم و بر طبق سیاست های اتخاد شده به شكل كلان در كمیته ی علمی انجمن صورت گرفت و اهتمام شد برای جبران زمان های از دست رفته بدین سان میانبری در راه اقدامات شورای علمی بزند. شورای علمی ۱۰ روز باوجود فرصت كم، با وسواس و دقت به بررسی طرح ها و ایده های انجمن ها و افراد پرداخت و متناسب با رویكرد تعیین شده برای این دوره «چهره ایران» به رعایت حدود علمی پیشنهادات و طراحی جلسات متناسب اهتمام كرد.
دبیر این دوره ۱۰ روز با عكاسان ایران اظهار داشت: تشكیل شورای هنریِ تاییدِ آثارِ نمایشگاهی، كه جمع غالب آن از عكاسان مستقل و خارج از انجمن ها شكل گرفت، كوشش كرد تا حد امكان چهره ی مستقل همایش ۱۰ روز با عكاسان در مواجهه با انجمن ها را حفظ كند.
ناگهی اضافه كرد: طراحی برنامه هایی كه در آنها بتوان مواجهه بیشتری از ایده ها و نگرش های عكاسانه را ارائه كرد. در این خصوص دو كار انجام شد: اول اصلاح برنامه نگاه شخصی با فرصت هایی پیرامون آن به وجود آمد تا بحث و گفت و گو شود و دیگر طراحی برنامه ی جدیدی با عنوان «در جستجوی راهی نو» كه باید حمایت شود تا به بار بنشیند. برنامه ای كه با طرح سخنرانی های كوتاه ۲۰ دقیقه ای به ایده ها و نكات الهام بخش در حوزه ی عكاسی می پرداخت. راه اندازی بخش دانشگاهی بعنوان جریان مهم و موثر در آینده از اقداماتی است كه باید با حمایت به رشد و بالندگی برسد. رودررویی دانش آموختگان عكاسی در عرصه های حرفه ای و دریافت بازخوردهای مخاطبان در فرصت های نمایشگاهی و طرح پایان نامه های منتخب امكان رشد جریان مباركی را رقم زد كه می بایست پیگیری شده و به بار بنشیند.
ناگهی افزود: چرخه ورود نیروهای با انگیزه و موثر و ارتقای توانایی و احداث استانداردهای بالاتر همچون نیازهای اجرایی این همایش است. به این منظور طراحی سامانه داوطلبان برای مشاركت در امور اجرایی در سایت ۱۰ روز را از ابتدا در دستور كار قرار دادیم كه حاصلش دستیابی به جمعی زیادی از جوانان علاقه مند و پرتوان شد كه می باید در فرصت های بعدی به این جمع اضافه شده و انجمن عكاسان ایران را از نگرانی های اجرایی فارغ كند. طراحی و احداث پادكست های رادیویی برنامه دیگری است كه فرصتی بهتر را برای انعكاس جریانات فكری و در ۱۰ روز و ارتباط عمیقتر با مخاطب را فراهم آورد. دستاوردی كه انجمن عكاسان ایران می تواند از آن در طول سال برای ارتباط با مخاطبان خود از آن بهره ببرد.
ناگهی در ادامه اظهار داشت: چارچوب های شكل گرفته برای برنامه های ۱۰ روز و مسیر توسعه كمی آن كه در هر دوره به گونه ای رخ می دهد؛ امروز به جایی رسیده كه هر تیم اجرایی را با چالش های سخت روبرو می كند. این مسیر و ادامه دادن به وضعیت بلاتكلیف كه در اغلب حوزه های تصمیم گیری امكان را از دبیر سلب می كند جریان و سوی برنامه ها را از اثربخشی خارج می كند. مجموعه ای از انتظارات و محدودیت ها در كنار هم میزان بهره مندی و پرداختن به كیفیت مباحث علمی را بسیار تنزل داده است. این مهم بعنوان یك چالش به عرض هیات مدیره انجمن عكاسان ایران رسیده است و انتظار اتخاذ تصمیمات جدی در راه سیاستگذاری های دوره های آتی دارم.
در این مراسم فیلم های كوتاهی درباره گزارش روند اجرا و برنامه های ۱۰ روز با عكاسان ایران پخش گردید.
درانتها مراسم افشین شاهرودی با قرائت متنی از تعدادی از افراد و نهادهایی كه برای توسعه عكاسی تلاش نموده اند، سپاسگزاری و قدردانی كرد:
جایی كه امروز قرار داریم بر بلندای تلاش ها و كوشش های افراد زیادی استوار است. كسانی كه عمر و آبروی خودرا صرف عكس و عكاسی كرده و میكنند. آنها پله های صعود ما را ساخته اند. ما موظفیم كه به هر طریق ممكن از كوشش ها و زحمات آنها قدردانی و سپاسگزاری نماییم. آنچه امروز در اختیار ماست گنج گرانبهایی است كه هر بخش از آنرا كسی اندوخته است.ما باز باید از داشته های خود به آن افزوده و امانت دارانه به دیگران تحویل دهیم. اینگونه است كه عكاسی اعتلا خواهد یافت.
در ادامه این متن آمده است: دبیر هفتمین دوره همایش «ده روز با عكاسان ایران» وظیفه خود می داند كه در این راستا یاد كند و سپاسگزار باشد از:
زنده یاد ابراهیم هاشمی بخاطر تلاش های پیگیرانه ای كه در اوایل دهه ۶۰ جهت تشكیل یك انجمن فراگیر عكاسی در ایران انجام داد. آن تلاش ها در آن زمان به بار ننشست اما زمینه هایی را برای كوشش های دیگران در سالهای بعد فراهم ساخت. او به همراه تنی چند از دوستداران عكاسی در سال ۱۳۳۸ اولین انجمن رسمی عكاسی در ایران را با نام «انجمن عكاسی آبادان» در شركت نفت آبادان تاسیس كرد كه تا سال ۱۳۵۸ و آغاز جنگ به فعالیت مشغول بود.
زنده یاد بهمن جلالی عكاس و آموزگار راستینی كه بیشتر از نیم قرن در دو زمینه عكاسی مستند اجتماعی و عكاسی هنری كار كرد و در مقام معلم نسل نواندیشی را در كنار خود پرورش داد.
حسین چنعانی بخاطر تلاش های بی وقفه خود طی سالهای متمادی برای انجام پژوهش ها و تحقیقات ثمین و جمع آوری، طبقه بندی و نگهداری اطلاعات تاریخی عكاسی از گذشته تا امروز. اطلاعاتی كه منبع پژوهشی ارزشمندی برای آیندگان به حساب می آید.
گروه سخت كوش انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس و شخص سید عباس میرهاشمی كه با تاسیس این انجمن، و مبادرت به موقع پیگیرانه به جمع آوری، طبقه بندی، نگهداری وانتشار تصاویر نادیده این دو رویداد بزرگ تاریخ معاصر ایران پرداخت. خیلی از آن عكس ها توسط عكاسان غیر حرفه ای، مردم و رزمندگان حاضر در جبهه ها گرفته شده و از دید عموم پنهان مانده بود. بدین ترتیب از روند رو به نابودی بخش مهمی از حافظه ی تصویری تاریخ معاصر ایران كه با تغییر نسل دیری نمی پایید جلوگیری شد.
احمد ناطقی موسس خانه عكاسان ایران كه در سالهای دهه ی ۷۰ اولین گالری دائمی برای برگزاری نمایشگاه های عكس را در آنجا سامان داد و با برگزاری هفت دوره جشنواره عكس كودك و نوجوان سوره ابتدا در سطح ملی و سپس بین المللی، اولین رویداد گروهی عكاسی را در ایران مطابق با معیارها و استانداردهای جهانی سازماندهی و اجرا كرد.
مریم زندی بخاطر عكاسی هدفمند و پیگیرانه برای نخستین بار، از چهره های فرهنگ و هنر كه در چارچوب چند كتاب تحت عنوان «چهره ها» منتشر گردید و موجب گردید اهالی فكر و فرهنگ با عكس و عكاسی به عنوان یك مقوله مهم فرهنگی رابطه ی نزدیك تری برقرار نمایند.
خانه هنرمندان ایران بخاطر فرصتی كه در اختیار جامعه عكاسی قرار داده است تا عكاسان بتوانند سالی ده روز در یك فضای سازنده ی هنری گردهم آمده ودستاوردهای خودرا در چارچوب همایش «ده روز با عكاسان» با یگدیگر به اشتراك گذارند.
درانتها این متن آمده است: هستند بسیارشایستگان دیگری كه به انحا مختلف به اعتلای عكاسی ایران كمك كرده اند. امیدواریم بتوانیم در ادامه این راه در هر موقعیت مناسب از كسانی كه منشا تاثیرات و تغییرات سازنده در عكاسی ایران شده اند بنحوی شایسته قدردانی نماییم.




1397/09/24
19:29:21
5.0 / 5
4531
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
لباس دونی