كارشناس مذهبی:

عمارگونه زندگی نماییم

عمارگونه زندگی نماییم

به گزارش لباس دونی یک کارشناس مذهبی از عمار یاسر بعنوان نخستین فرزند شهید اسلام یاد کرد و اظهار داشت: کسانی می توانند در پیچ وخم های انقلاب استقامت کنند که عمارگونه زندگی کرده باشند.


حجت الاسلام عباس ابن علی روز پنجشنبه به مناسبت سالروز شهادت عمار یاسر در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا گفت: حضرت عمار یاسر در زبان شخصیت های انقلابی، بیشتر به اهل بصر و صبر معروف هستند. حضرت علی (ع) فرمود و لا یحمل هذا العلم الا اهل البصر و الصبر یعنی پرچم حق طلبی و عدالت طلبی را فقط کسانی می توانند حمل کنند و به مقصد برسانند که اهل بینش و صبر باشند و بینایی و شکیبایی داشته باشند، همین طور مواضع حق را بشناسند و به آن آگاهی داشته باشند که عمار یاسر یکی از شخصیت هایی است که مصداق کامل این فرمایش امیرمومنان است.
وی اضافه کرد: عمار جزء مهاجران به حبشه و مهاجران به مدینه و نخستین داوطلبان در این دو هجرت اساسی اسلام بود. هجرت گاهی ممکنست بعنوان ماموریت باشد و مقصد نیز مشخص است. پس انسان سختی های راه را تحمل می کند تا به مقصد برسد ولی هر دو هجرت برای مسلمانان مبهم بود و این نگرانی وجود داشت که نتیجه این هجرت چه خواهد بود و حتی نمی دانستند که آیا جانشان در امان خواهد بود یا نه.
این استاد حوزه افزود: از آنجائیکه هجرت باید مخفیانه انجام می شد، مهاجران اموال خودرا در مکه گذاشتند ولی از نظر جانی امنیت نداشتند. از جانب دیگر نمی توانستند از راه اصلی بروند بلکه مجبور بودند از بیراهه بروند تا شناسایی نشوند.
اولین فرزند شهیدِ اسلامی
ابن علی اضافه کرد: عمار یاسر را می توان نخستین فرزند شهید اسلام نامید که هم سمیه مادر بزرگوار آن حضرت و هم یاسر پدر آن حضرت به شهادت رسیدند که همراه با شکنجه بود و این پدر و مادر جانانه مقاومت کردند. شهادت یاسر و سمیه در روحیه اهل مکه خصوصاً زنان بسیار موثر بود. در حقیقت انقلابی در پشتیبانی از پیامبر اکرم (ص) صورت گرفت.
وی افزود: عمار یاسر در ساخت مسجد قبا همکاری داشت و جزء کسانی بود که با شور و هیجان در ساخت مسجد فعالیت می کرد. این صحابی رسول خدا (ص) در همه جنگ های پیامبر شرکت داشت و در هیچ جنگی غایب نبود.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کاشان از یمن بعنوان مظهر مقاومت در خیلی از دوره ها یاد کرد و اظهار داشت: عمار اهل یمن بود و افرادی در آن زندگی کرده اند که با دست خالی حق طلب و ظلم ستیز بودند و عمار از قبایل قحطانی یمن بود.

عمار در جنگ صفین در رکاب حضرت علی (ع) به شهادت رسید و سندی بر حقانیت امیرمومنان (ع) بود. چون پیامبر اعظم (ص) فرموده بود یک گروه سرکش که پا روی حق می گذارند، عمار را به شهادت خواهند رساند و این مسئله برای معاویه بسیار گران به اتمام رسید. بدین سبب دست به تحریفاتی زد و گفت ما گروه سرکش نیستیم بلکه علی عمار را به صحنه جنگ آورد و موجب شهادت او شد. ولی این حرف بسیار سبک بود و کسی آنرا نپذیرفت.
حمله داعش به حرم عمار
ابن علی اظهار داشت: از جانب دیگر وجود مرقد عمار در زمان فعلی مورد توجه است. چون داعش خشمگینانه و وحشیانه به آنجا حمله کرد و مزار آن حضرت را در استان رقه در سوریه ویران کرد. مزار عمار در کنار مزار اویس قرنی بود که این دو یار و همنشین پیامبر و حضرت امیر بودند و مدفنشان نیز در یک جا قرار داشت.
وی اضافه کرد: حضرت امام خمینی (ره) علاقه داشتند که مقبره عمار حفظ شود و حتی به حافظ اسد رییس جمهور وقت سوریه سفارش می کردند که زمینهای اطراف مقبره عمار خریداری شود و حرمت آن حرم حفظ شود که بارگاهی در آنجا ساخته شد.


بهشت مشتاق عمار است
این پژوهشگر مذهبی گفت: بعضی گفته اند که عمار یکی از هفت مسلمان اولین بود که به اسلام گروید و جزو سابقون در اسلام آوردن بود و پیامبر فرمود بهشت مشتاق علی، عمار، سلمان و بلال است و رسول خدا (ص) همان جمله ای را که درباره حضرت علی (ع) فرمود، درباره عمار نیز بیان نمودند که عمار با حق است و حق با عمار یا این روایت که عمار به گرد حق می چرخد و هرکجا که باشد آنجا جبهه حق خواهد بود. یعنی آن جبهه ای که عمار در آن بجنگد، جبهه حق است و همین طور فرمود قاتل عمار در آتش است و عمار تا آخر عمر در صراط ما باقی خواهد ماند.
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که فرمود «أینَ عمار؟»، اضافه کرد: آن کسی می تواند در سختی ها، پیچ و خم های انقلاب و جایی که عرصه بر انقلابیون تنگ و سخت می شود، استقامت کند که عمارگونه زندگی کرده باشد. استقامت همیشه محصول یک سبک زندگی انقلابی است و یک شبه نمی توان انقلابی شد؛ باید عمارگونه زندگی کرد و عمارگونه قناعت کرد و مطیع ولایت بود.
وقتی می گوییم کل یوم عاشورا یعنی هر زمانی که ولی خدا در مقابل ظلم بایستد، نیاز به عمارها خواهد بود؛ عمارهایی که اهل بصر و صبر بوده و آگاه به مسائل زمان باشند وگرنه ولی خدا تنها خواهد بود. ممکنست برخی اهل بصر باشند ولی اهل صبر نباشند. یعنی مقاله می نویسند، تحلیل سیاسی می کنند و سخنرانی هم دارند و بصیرت را دارند اما صبر را ندارند. بنا بر این نه صبر تنها کافی است و نه بصیرت تنها در صورتیکه اینها باید در کنار یکدیگر باشند.
عمار و صبر انقلابی
وی اشاره کرد: در حقیقت صبر، سکوت نیست بلکه صبر همراه با فعالیت است. به کسی که در خانه بنشیند، نمی گویند صبر کرده است و صبر زمانی معنا می دهد که انسان بخواهد به قله ای برسد و در میان راه سختی هایی را تحمل کند و به تعبیر رهبر انقلاب سنگلاخ هایی در راه صعود هست و وقتی من به سمت قله می روم، صبر مدلول می دهد.
ابن علی افزود: بنابر این صبر به مفهوم راکد بودن و حرکت نکردن نیست. صبر همیشه باید همراه با حرکت باشد که به آن صبر انقلابی می گوییم یعنی صبر همراه با حرکت، فعال بودن و کنشگری است و هر کسی در عرصه خود می تواند فعال باشد؛ یکی در عرصه رسانه یکی در عرصه تعلیم و تربیت یا در حوزه تولید یا کار و کارگری و ما به خاصیت هایی که عمار داشت به شدت نیاز داریم. یعنی هم اهل بصر و صبر بود و هم آگاه به زمانه خود بود.
عمار یاسر در جنگ صفین به روایتی در نهم صفر سال ۳۷ قمری در صورتیکه بیش از ۹۰ سال داشت، به شهادت رسید و حضرت علی(ع) بر او نماز خواند.


منبع:

1400/06/25
15:18:05
5.0 / 5
747
تگهای خبر: خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
لباس دونی