گزارش مراسم خاكسپاری پیكر علی مرادخانی
لباس دونی: پیکر علی مرادخانی، معاون سابق هنری و مدیر موزه موسیقی که سابقه سه دهه مدیریت هنری را در کارنامه حرفه ای خود داشت، بامداد روز چهارشنبه (19 خردادماه) به سمت خانه ابدی بدرقه شد. در این مراسم همکاران زنده یاد مرادخانی از خاصیت های اخلاقی و حرفه ای او سخن گفتند و از او بعنوان یکی از مدیران شجاع عرصه فرهنگ و هنر یاد کردند.
به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، مراسم خاکسپاری پیکر زنده یاد علی مرادخانی بامداد روز چهارشنبه (۱۹ خردادماه) با حضور خانواده آن مرحوم و تعدادی از همکاران و دوستان وی در قطعه ۲۰ بهشت زهرا (س) اجرا شد.
سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علی جنتی (وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، حمید شاه آبادی (معاون صدا)، مهدی افضلی (مدیرعامل بنیاد رودکی)، حمیدرضا نوربخش (مدیر عامل خانه موسیقی)، سیدعباس عظیمی (رئیس برج آزادی)، امین عارف نیا (مدیرعامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر)، منوچهر شاهسواری (مدیرعامل خانه سینما)، حجت الله ایوبی (دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران)، احمد مسجدجامعی (عضو شورای شهر تهران)، محمدمهدی حیدریان (رئیس سابق سازمان سینمایی)، محمود دعایی (مدیرمسئول روزنامه اطلاعات)، عباس آخوندی (وزیر پیشین راه و شهرسازی)، ابوذر ابراهیمی ترکمان، سید حسین شاهمرادی، داود گنجه ای، محمد سریر، مرتضی کاظمی، محمدرضا نوروزپور، مهدی شفیعی و... همچون حاضران در این مراسم بودند.
همه دوستت دارند
حجت الاسلام سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول روزنامه «اطلاعات» در سخنانی اظهار نمود: تا اندازه ای که درک و فهمم اجازه می دهد خدمت آقای مرادخانی، این مرد نازنین، یک عشق و علاقه ویژه ای داشتم. او برای من سمبلی از پاکی، صفا و بی ریایی بود.
دعایی که با تاثر و بغض سخن می گفت، در ادامه به بیان خاطراتی از زنده یاد مرادخانی پرداخت و خطاب به آن مرحوم تصریح کرد: تو راه خدا را خوب رفتی و خداوند نیز قلب ها و دل های نازنینی را به تو متوجه کرد. همه دوستت دارند و امروز شخصیت های بسیار ارجمندی برای تو دور هم جمع شده اند.
دعایی اظهار داشت: امیدوارم کسانی که او را درک کرده و از محضرش بهره برده بودند، همان چهره فروتن و بی ادعا درحالی که پر از درک و معنا بود را تکرار کنند.
ترکیبی از هنر و تدین بود
همین طور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم اظهار نمود: آقای مرادخانی با بیش از چهار دهه فعالیت در زمینه فرهنگ و هنر ایران و بیش از سه دهه مدیریت در این عرصه، چهره از یاد نرفتنی در عرصه فرهنگ و هنر کشور خواهند بود.
صالحی اشاره کرد: در گفتار و رفتار آقای مرادخانی، زندگی مجسم و شور زندگی کاملا نمایان بود. همه صورتش لبخند و صدایش گرم و گرمابخش بود و حتی در ایام بیماری که با او صحبت می کردیم نیز گویا هیچ گاه بیمار نبود و صدایش سرشار از زندگی بود.
او ترکیب هنر و تدین را از دیگر خاصیت های زنده یاد مرادخانی برشمرد و اظهار داشت: افرادی که با او زیسته بودند حس می کردند که چگونه او هر دو اینها را در کنار هم داشت. آقای مرادخانی از خانواده علم و روحانیت و زهد و قاری قرآن و مداح اهل بیت(ع) بود، اما در عین حال با تمام وجود شورمندی و شیفتگی هنر را داشت. نکته دیگری که می توان درباره مرحوم علی مرادخانی به آن اشاره نمود، پاره ای از اخلاق و رفتارهای سفارش شده از طرف بزرگان و انبیاء به ما بود که در وجود علی مرادخانی خیلی واضح و روشن آنرا می دیدیم. تواضع، ادب، حسن خلق، صمیمیت، بی تعارف و بی تکلفی همچون خاصیت های رفتاری بود که می توانستیم در وجود علی مرادخانی ببینیم. علی آقای ما زیست انسانی و مسلمانی داشت و این زیست در این روزگار غریب، اصلا ساده نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به بیان خاصیت های حرفه ای مرادخانی پرداخت و با اعلان اینکه او حامی و همراه اهل هنر بود، اظهار نمود: خیلی از هنرمندان از آقای مرادخانی خاطراتی دارند که چگونه وی در تنگناها به سراغشان رفته بود و در خوشی ها و ناخوشی ها همراه آنها بود. او مشاور امین، صدیق و بی مزد و منتی برای اصحاب فرهنگ و هنر بود که داشته ها و دانسته های خودش را به آسانی در کف اخلاص می گذاشت و تقدیم می کرد.
صالحی با اشاره به دست آوردهای مدیریتی زنده یاد مرادخانی، اشاره کرد: او از نسل مدیرانی بود که از نسل روحانیت و با دغدغه های انقلاب اسلامی که دراین زمینه داشت، به میدان آمد. در طول بیش از سه دهه مدیریت در جای جای حوزه فرهنگ و هنر ایران و بطور خاص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نقش مدیریتی او را می توان پیدا کرد. در این میان باید این نکته را در نظر داشت که قسمتی از معرفی فرهنگ و هنر ایران به خارج از کشور در این ۳۰ سال بصورت مستقیم و غیرمستقیم توسط او انجام شد. او همین طور هم در میراث داری موسیقی ایرانی، سنتی و نواحی و هم در خلق و تولید آثار تاره، فاخر و موثر و هم در این که بتواند پناهگاهی برای اهل موسیقی باشد، نقش بسیاری داشت. او بااینکه به ظاهر در بین ما نیست اما چون روح بزرگش و چون کارهای بزرگش، باقی و جاودان باقی خواهد ماند.
ارتباطش با هنرمندان قطع نمی شد
در ادامه احمد مسجدجامعی ـ عضو شورای شهر تهران و وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ نیز در سخنانی اشاره کرد: موجب تاسف است که ما این شخصیت گرانقدر را در این روزها از دست دادیم. شاید باید از حوزه بهداشت و درمان بیشتر انتظار تلاش و کار برای واکسیناسیون را داشته باشیم. در این شرایط آقای مرادخانی، آقای محتشمی پور و آقای شریعت مدار، یکی دیگر از علمای تهران را به خاطر کرونا از دست دادیم.
او اضافه کرد: امیدوارم این مقدمات فراهم شده سرعت پیدا کند. اتفاقاً یکی از عناوینی که علی حتی در ایام آخر پیگیری می کرد، واکسن هنرمندان بود و شخصا پیگیری می کرد. وی در هر شرایطی چه زمانی که پُست داشت و چه نداشت، ارتباطش با هنرمندان قطع نمی شد و این به خاطر همان پیوندی بود که از یک سو نسبت به فرهنگ و هنر داشت و از یک سو در یک ساختار اداری کار می کرد.
مسجدجامعی با اعلان اینکه «آقای مرادخانی یک مدیر مدنی و خودش به تنهایی یک مدیرکل بود»، اظهار نمود: مرادخانی شجاعت اقدام در وضعیت دشوار را داشت و هزینه این اقدام را نیز می داد. اجرای سمفونی خسوف بعنوان نخستین سمفونی آیینی در کشور که بیش از پنج شب هم نتوانست ادامه پیدا کند، واقعا نیاز به شجاعت داشت.
دل همه ما خون است
حمیدرضا نوربخش، مدیر خانه موسیقی نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود که در سخنانی با اعلان اینکه دل همه ما خون است، اظهار نمود: ما در همه این سال ها دو پناهگاه داشتیم که یکی از آنها رفت و دیگری نیز استاد داوود گنجه ای است که در این مراسم حضور دارند.
او افزود: ما اهالی موسیقی، علی مرادخانی را از سال ۶۹ شناختیم؛ یعنی حدود ۳۱ سال پیش. از روزی که آمد قدمش برای اهالی موسیقی خیر و مبارک بود. بدون اغراق همه اهالی موسیقی علی مرادخانی را جزو خانواده شان می دانستند و می دانند. اوایل فکر می کردیم که علی مرادخانی فقط برای ما است و بعد در ادامه فعالیتش مشاهده کردیم که اهالی سینما را بیشتر از ما دوست دارد و بعد دیدیم که جامعه تئاتر و تجسمی نیز چنین است.
نوربخش با اعلان اینکه نام آقای مرادخانی برای همه قابل احترام بود، اظهار نمود: او انسانی با تدبیر و به واقع تکیه گاه همه ما بود. ما یکی از ستون ها و تکیه گاه هایمان را از دست دادیم.
او همین طور تصریح کرد: آقای مرادخانی از سال ۸۳ دیگر در مرکز موسیقی حضور نداشتند و در تمام این هشت سال تمام اهالی موسیقی برای اموراتشان به علی مرادخانی مراجعه می کردند. او از مدیران شجاع بود. یادم است روزی که همایون خرم از دنیا رفت، در دولت دهم اجازه نمی دادند که استاد محمدرضا شجریان در جایی حضور پیدا کند یا این که بخواند. شب پیش از مراسم خاکسپاری با آقای مرادخانی صحبت می کردیم و به او گفتم آقای شجریان می خواهند فردا به مراسم بیایند و آواز بخوانند و آقای مرادخانی گفتند مشکلی نیست. اما تعدادی از مسئولان آن زمان، آقای مرادخانی و آقای گنجه ای را بازخواست کردند.
در آخر این مراسم به امامت حجت الاسلام دعایی بر پیکر علی مرادخانی نماز قرائت شد.
همین طور مراسم یادبود مجازی علی مرادخانی روز چهارشنبه (۱۹ خرداد ماه) ساعت ۲۲ در شبکه اجتماعی کلاب هاوس به اسم اتاق شب علی مرادخانی برگزار می گردد.
عکس از محمد نیکبخت
منبع: لباس دونی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب