شهید آیت الله مرتضی مطهری، استوانه دین و دانش

شهید آیت الله مرتضی مطهری، استوانه دین و دانش

لباس دونی: سالروز شهادت استوانه دین و دانش، شهید آیت الله مرتضی مطهری روز معلم نام گرفته است، استاد با تاکید بر قدرت علمی، عقیدتی و فلسفی، هرگونه شبهه و سؤال در حوزه دین را پاسخ می داد و با قلم و بیان و با منطق و استدلال، با التقاط و انحرافات شجاعانه مبارزه کرد.


به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا، استاد شهید آیت الله مرتضی مطهری دارای خصوصیات منحصر به فردی بود که با اهمیت ترین آنها جامعیت ایشان بود به طوریکه در همه صحنه های عملی و نظری حضور فعال داشتند. از ایشان آثار گرانقدری در زمینه های مختلف بجای مانده که همیشه تبیین کننده اسلام ناب محمدی (ص) و دارای دقت، ظرافت، روشن بینی و جامعیت کم نظیری بوده و هست.
معلم را بزرگ و با منزلت بالا می شناسیم، برای اینکه که هم بزرگ می باشد و هم سزاوار بزرگی است و هم واجد ارزش و منزلتی بسیار بالا و والاست، پس هم او وهم مقامش را ارج می نهیم و گرامی می داریم و محترم می شماریم و نشستن در پای درس او را توفیقی الهی تلقی می نماییم که رفیق راهمان شده است. و سعدی حضور در پیشگاه معلم و نشستن در پیش آموزگار را از بازی های نغز روزگار دانسته و چنین می سراید:
یکی نغز بازی کند روزگار
که بنشاندت پیش آموزگار
استاد شهید مرتضی مطهری در همه این سالها ضمن تحصیل علوم مختلف به تزکیه و تهذیب نفس پرداخت چنانکه به روشن بینی و هوش و ذکاوت و دقت علمی کم نظیری دست یافت.
با شروع نهضت اسلامی ایران از سال های ۴۲ شهید مطهری نیز فعالانه وارد صفوف نهضت شد و اوج فعالیت هایش در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ بود که توسط ساواک دستگیر و زندانی شد و بعد از آزادی نیز تمام هم و غم خودرا مصروف تشکل نیروهای مبارز و مسلمان و حفظ نهضت از لطمه ها و انحرافات کرد.
در این سالها، استاد مرتضی مطهری به تبیین فرهنگ اسلامی در جامعه پرداخت و در پایگاه های مختلف بخصوص حسینیه ارشاد، مسجد جاوید، مسجد الجواد و... به آگاهی بخشیدن به نسل جوان و دیگر اقشار جامعه ایران پرداخت تا اینکه در سال ۱۳۵۱ توسط ساواک دستگیر و ممنوع المنبر شدند.
مطهری فرزندی عزیز برای من و پشتوانه ای محکم برای حوزه دینی و علمی

حضرت آیت الله امام خمینی ره دباره شخصیت استاد شهید گفتند: «اینجانب نمی توانم احساسات و عواطف خودرا نسبت به این شخصیت عزیز ابراز کنم. آنچه باید عرض کنم درباره او این است که خدمت های ارزشمندی به اسلام و علم نمود و سبب تاسف بسیار است که دست جنایتکاران، این درخت ثمربخش را از حوزه های علمی و اسلامی گرفت.» «مطهری فرزندی عزیز برای من و پشتوانه ای محکم برای حوزه دینی و علمی و خدمتگزاری سودمند برای ملت و کشور بود. وی در عمر کوتاه خود آثار جاویدی به یادگار گذاشت که پرتوی از وجدان بیدار و روح سرشار از عشق او به مکتب بود.»
کمتر اندیشمندی را مانند استاد شهید مطهری می توان یافت

رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله سید علی خامنه ای نیز درباره شهید بزرگور استاد مطهری ابراز کردند: کمتر کسی و کمتر اندیشمندی را مانند استاد شهید مطهری می توان یافت که با این ظرفیت فکری و روحی مشغول به کار باشد. هر سخنرانیِ این شهید عزیز را می توان یک کار تخصصی و پرمایه دانست. پس شایسته است بر روی مبانی فکری و خط فلسفی ایشان کارهای زیادی بشود. آثار استاد شهید مطهری مبانی فکری نظام جمهوری اسلامی ایران است.
زندگی استاد شهید
آیت الله شهید مرتضی مطهری ۱۳ بهمن ۱۲۹۸ شمسی مطابق با ۱۲ جمادی الاول ۱۳۳۸ قمری در فریمان از توابع مشهد به دنیا آمد، وی مشهور به شهید مطهری یا استاد مطهری، متفکر و نویسنده شیعه در قرن جهاردهم هجری و از شاگردان علامه طباطبائی و امام خمینی ره بود. مطهری از افراد تأثیرگذار و از رهبران فکری انقلاب اسلامی ایران محسوب می شود. وی ریاست شورای انقلاب را تا روز شهادت بر عهده داشت.
پیش از انقلاب اسلامی، مبارزات فکری مطهری در مقابله با جریانات فکری مارکسیستی در ایران نقش قابل توجهی در رویگردانی جوانان از این تفکرات داشت. او از بنیان گذاران حسینیه ارشاد است.
شهید مطهری آثاری مختلفی در کلام و فلسفه اسلامی نوشته است. روزآمدسازی و تبیین آموزه های اسلام و تشیع، از خاصیت های کارهای فکری مطهری است. مطهری، آموزه های اسلامی را که قبل از این در قالب بیاناتی پیچیده ارائه می شد، به سبک ویژه خود، بصورت آسان و با زبان روز در اختیار مخاطبان قرار می داد. کتاب های وی در موضوعات مختلف دینی بارها به زبان های مختلف انتشار یافته است.
سالروز شهادت مرتضی مطهری، در ایران روز معلم خوانده شده است.
نقش آفرینی در انقلاب اسلامی
شهید مطهری در سال ۱۳۵۶ در برگزاری چهلم شهادت مصطفی خمینی در مسجد ارک تهران نقش اصلی را داشت و امام خمینی در نامه ای از او خواست که از کسانی که در مسجد ارک حضور داشتند، تشکر نماید.
بعد از اوج گیری مبارزات مردم ایران مقابل نظام پادشاهی پهلوی در سال ۱۳۵۷ش و استقرار امام خمینی در پاریس به آنجا رفت و مسئولیت تشکیل شورای انقلاب اسلامی را از جانب امام خمینی به عهده گرفت. وی هم چنین هنگام بازگشت امام خمینی از تبعید به ایران، عهده دار مسئولیت کمیته استقبال از ایشان بود و در روز ورود امام به ایران پیش از سخنرانی ایشان در بهشت زهرا سخنرانی کوتاهی ایراد کرد.
آثار مکتوب استاد شهید مرتضی مطهری
مرتضی مطهری، از سال ۱۳۲۵ شروع به تألیف آثاری در زمینه های مختلف فلسفی، اجتماعی، اخلاقی، فقهی و تاریخی کرد و بیش از ۷۰ اثر از او منتشر شده است.

برخی از آثار وی در زمان حیات و برخی دیگر بعد از درگذشت وی توسط انتشارات صدرا چاپ شده است. سخنرانی ها و درس های مطهری هم در مجلدهای مختلف چاپ و انتشار یافته است.
علاوه بر موارد ذکر شده، نزدیک به سی هزار برگ یادداشت و فیش تحقیقی نیز از مطهری باقی مانده است. «مجموعه آثار شهید مطهری»، مجموعه ای ۲۸ جلدی حاوی تمامی آثار انتشار یافته از وی است که کتاب های با موضوعات مشابه، در مجلدات پی در پی جمع آوری شده است.
جایگاه استاد مطهری چندان ویژه است که پس از او صدها کتاب، پایان نامه، مقاله درباره زندگی و آثار او نوشته شده است. همایش های مختلفی جهت بررسی ابعاد اندیشه های وی برگزار شده و کتاب های وی موضوع مسابقات کتاب خوانی قرار گرفته است.
شهادت
مرتضی مطهری روز یازدهم اردیبهشت ۱۳۵۸ شمسی، شب هنگام زمانی که از شرکت در جلسه ای در منزل دکتر سحابی بازمی گشت، به دست اعضای گروه فرقان ترور شده و به شهادت رسید. پیکر استاد شهید در بامداد پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت با تشییع باشکوهی از دانشگاه تهران به قم منتقل شده و در مسجد بالا سر مرقد مطهر حضرت معصومه(س) نزدیک مرقد آیات عظام حائری، صدر، خوانساری، تدفین شد.
یادش گرامی باد
رضا رضایی مجد




منبع:

1400/02/12
20:11:25
5.0 / 5
1401
تگهای خبر: تخصص , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لباس دونی