بازسازی محل محاسبه شعاع زمین توسط ابوریحان، طرح جدید گردشگری در پاكستان

بازسازی محل محاسبه شعاع زمین توسط ابوریحان، طرح جدید گردشگری در پاكستان

به گزارش لباس دونی طرح جدید گردشگری دولت پاکستان برای احیای منطقه تاریخی «قلعه نَندانه» واقع در ایالت پنجاب جایی که ابوریحان بیرونی بزرگترین دانشمند و ریاضیدان ایرانی محاسبه شعاع زمین را هزار سال پیش در این مکان انجام داده بود، راه اندازی شد.



به گزارش لباس دونی به نقل از ایرنا از منابع رسمی پاکستان، «عمران خان» نخست وزیر این کشور روز یکشنبه به همراه وزیر علم و فناوری، سروزیر ایالت پنجاب و کارشناسان میراث فرهنگی به منطقه تاریخی «قلعه نندانه» در حوالی شهر جِهلُم واقع در ایالت پنجاب رفتند و طرح جدید گردشگری با هدف اعتلای میراث ملی و برجسته سازی این مکان که ابوریحان بیرونی آنرا برای محاسبه شعاع زمین برگزیده بود را افتتاح کردند.

نخست وزیر پاکستان طی سخنانی اظهار داشت: ابوریحان بیرونی دانشمند بزرگ مسلمان برای نخستین بار بلندی های قلعه نندانه را برای محاسبه شعاع زمین برگزید و ما امروز از این خصوصیت فوق العاده برای فراهم کردن فرصت گردشگری و احیای میراث فرهنگی کشور استفاده می نماییم.

وی اضافه کرد: قلعه نندانه به قطب جدید گردشگری در ایالت پنجاب تبدیل گشته و به نام دانشمند بزرگ اسلام ابوریحان بیرونی نامیده خواهد شد، جایی که برای توریستهای داخلی و خارجی فوق العاده جالب خواهد بود.

عمران خان اظهار داشت که طرح زیباسازی منطقه قلعه نندانه همچون کاشت نهال و درخت زیتون برای جذب گردشگر و بازسازی روستاهای اطراف آن در دستور کار جدید دولت پاکستان قرار گرفته و این طرح ها در اولویت و به صورت فوری تکمیل خواهد شد.







گفتنی است، ابوریحان می خواست محاسبه شعاع زمین را در صحرای گرگان (ترکمن صحرا) انجام دهد اما به این علت که دستیار لایق و قابل اعتمادی نداشت از این کار دست کشید تا این که در مسافرتی به شبه قاره در قلعه ای به نام نندانه ساکن شد و با متد جدیدی آغاز به محاسبه‌ی شعاع زمین کرد. این دانشمند، در کتاب خود قانون مسعودی روش خود را برای محاسبه‌ی شعاع کره‌ی زمین و سپس اندازه گیری محیط آن توضیح داده است.

ابوریحان بیرونی دانشمند و ریاضیدان ایرانی سوم ذی الحجّه ۳۶۲ در بیرون روستایی به نام کات حوالی خوارزم (در ازبکستان کنونی) به دنیا آمد و سال ۴۴۰ در غزنی (افغانستان امروزی) وفات کرد. وی افزون بر زبان فارسی، به عربی، عبری، سریانی و سانسکریت و به احتمال یونانی، هم مسلّط بود و خیلی از منابع دسته اولِ کارهای تحقیقی خود را به مددِ همین تسلط بر چندزبان مختلف، از آثار دسته اول و اصیلِ زبان های مورد اشاره یافته بود. آثار زیادی از وی در علوم مختلف همچون التفهیم لاوائل الصناعه التنجیم (در نجوم) و آثار الباقیه عن القرون الخالیه (در گاه شماری و تقویم) از وی برجای مانده است.


1399/12/10
15:33:14
0.0 / 5
3847
تگهای خبر: فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
لباس دونی