در سومین روز از هفته كتاب انجام شد؛

طرح ترویج مضامین نهج البلاغه در قاب تفاهمنامه

طرح ترویج مضامین نهج البلاغه در قاب تفاهمنامه

به گزارش لباس دونی تفاهم‎نامه «طرح ترویج مضامین نهج البلاغه؛ بازنویسی و بازآفرینی مضامین اخلاق اجتماعی نهج البلاغه» به امضا معاونت های امور فرهنگی و قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید.



تفاهم‎نامه «طرح ترویج مضامین نهج البلاغه؛ بازنویسی و بازآفرینی مضامین اخلاق اجتماعی نهج البلاغه» با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالهادی فقهی‎زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران روز دوشنبه (۲۶ آبان ماه) در سومین روز از بیست و هشتمین دوره هفته کتاب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد.

عبدالهادی فقهی‎زاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این جلسه با اشاره به ویژگی‎های کتاب نهج‎البلاغه اظهار داشت: این کتاب جنبه‏ های شخصیتی امام علی (ع) را نشان می‏ دهد و تنوعی از آرای حضرت علی (ع) را در حوزه‏ های معرفتی، عقیدتی، اخلاقی، تربیتی، سیاسی و فکری در خود جمع کرده است.

نهج ‏البلاغه به صورتی تفسیر قرآن کریم است و امروز در اقصی‎نقاط جهان اسلام با مراجعه به آن می‎توانیم مشکلات خودرا حل نماییم، اما این وابسته به آنست که بتوانیم با آن سخن بگوییم.

معاون عترت و قرآن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد: در این طرح می خواهیم این فرصت را ایجاد نماییم تا مفاهیم نهج‎البلاغه مجالی برای ظهور و بروز پیدا کنند و برای این منظور از اساتید گرانقدری در کمیته علمی بهره‏مند می‏ شویم. متاسفانه نام نهج‏ البلاغه به محتوای این کتاب ستم کرده است برای اینکه این کتاب بغیر از نهج بلاغت، نهج فکر، اندیشه و عقاید نیز است. متاسفانه این نام پوششی شده است تا به نهج‎البلاغه ستم شود.



همچنین محسن جوادی در این جلسه با اشاره به دلیلهای امضای این تفاهم‏نامه اظهار داشت: جامعه ما در برهه کنونی از نظر اخلاقی با چالش‎هایی مواجه می باشد و اصلاح اخلاق اجتماعی یکی از ضرورت‎هایی است که جای خالی آن احساس می‏ شود و بهترین منبع آموزه‏ های اخلاقی نیز کتاب نهج‎البلاغه امام علی (ع) است.

قصد داریم با توفیق الهی به سمت تولید محتوا در قالب‏ های مناسب حرکت نماییم. این قالب‎ها می‎توانند شعر، داستان، پادکست، کلیپ، موشن گراف و... باشد. برای این منظور نیز کمیته‌ی علمی به وجود آمده است که موضوعات بررسی می‎شوند و در ادامه در کمیته هنری درباره قالب این آثار بحث و تصمیم‎گیری خواهد شد. موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نیز بعنوان مجری این طرح فعالیت خواهدنمود.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امیدوارم این اقدام گام کوچکی باشد تا نهج‏ البلاغه که نهج زندگی است مورد توجه بیشتری قرار گیرد و قصوری که در این عرصه داشته‏ ایم را جبران نماییم.

در ادامه جلسه اسماعیل امینی یکی از اعضای شورای علمی این تفاهم‏نامه نیز اظهار داشت: گنجی همچون نهج‎البلاغه را در اختیار داریم اما چندان به این کتاب نمی‎پردازیم و بهره‎های لازم را از آن نمی‎بریم. امیدوارم امضای این تفاهم ‏نامه سبب بهره‏ برداری بهتر و بیشتر این کتاب شود.

وی اشاره کرد: البته در این میان باید تلاش شود تا از دوباره‎کاری پرهیز نماییم.



علی‎اصغر سیدآبادی از اعضای شورای علمی این تفاهم ‏نامه نیز با اشاره به استفاده از ظرفیت‎های نهج ‏البلاغه برای پرداختن به موضوعات روز اظهار داشت: موضوعاتی چون دگر پذیری و محیط زیست و بطور عام طبیعت از مواردی هستند که در این طرح نیازمند توجه بیشتر هستند.

یکی از مشکلاتی که امروز در جامعه با آن مواجه هستیم توجه نکردن به محیط زیست است که سبب بروز مشکلات زیست‎محیطی و حتی بیماری می‏شود. در کتاب‎های دینی ما خصوصا نهج‎البلاغه درباره چگونگی تعامل با محیط زیست نکات بسیاری وجود دارد.

در ادامه این جلسه نیز حجت ‏الاسلام و المسلمین محمدعلی مهدوی ‏راد، احمد پاکتچی و خانم فتاحی‎زاده به صورت مجازی در جلسه شرکت و نقطه‎ نظرات خودرا مطرح نمودند.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اهداف تفاهم‎نامه یاد شده عبارتند از: تبیین و معرفی اندیشه‏ های گرانسنگ امام علی(ع)، ترویج آموزه‏ های ناب نهج‎‏البلاغه در موضوعات مورد نیاز اجتماعی در بین نسل جوان و نوجوان و ارتقاء سطح پژوهش‎های علمی و نیز بازآفرینی هنری در حوزه موضوعات اجتماعی نهج‎البلاغه.



همچنین مصطفی دلشاد تهرانی، حجت‎الاسلام و المسلمین مهدوی‎راد، حمیدرضا شاه‎آبادی، علی اصغر سیدآبادی، احمد پاکتچی، خانم فتاحی زاده، اسماعیل امینی، عبدالهادی فقهی‎زاده و محسن جوادی شورای علمی این تفاهم‏نامه را تشکیل می‏ دهند.

هفته کتاب در یک نگاه
۲۴ آبان ماه در تقویم رسمی کشوردر سال ۷۲ شمسی بعنوان روز کتاب و کتاب خوانی تعیین شد. در سالهای گذشته هفته پایانی آبان ماه، هفته کتاب نامگذاری شد. در این هفته، با اجرای برنامه هایی که به وزش نسیم معرفت از طرف دریای کتاب و معانی ناب به سمت اندیشه همگان می انجامد، می کوشیم تا به تقویت فرهنگ مطالعه و گسترش سطح آگاهی های عمومی مدد رسانیم.
اولین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در ایام چهارم تا دهم دی ماه سال ۱۳۷۲ با پیام رهبر فرزانه انقلاب اسلامی انجام شد.
همزمان با هفته کتاب، در مدارس، مساجد، دانشگاه ها، و استان های کشور نمایشگاه ها و جشن های کتاب و سخنرانی همراه با نشست های مختلف و... با موضوعات چاپ و نشرِ و کتاب و ترویج کتابخوانی با هدف افزایش میزان سرانه مطالعه برگزار می گردد.
براین اساس با مجموعه سیاستگزاری و برنامه ریزی های انجام گرفته تلاش شده تا ترویج فرهنگ مطالعه به خصوص بین نوجوانان، هدف و محور اصلی این برنامه ها باشد بدین جهت بزرگداشت روز کتاب، کتابدار و کتاب خوانی همه ساله در این ایام با شکوه هرچه تمام تر از طرف اهالی قلم، فرهیختگان، مسئولان و فعالان فرهنگی، اساتید، دانشگاهیان، دانشجویان، دانش آموزان، اصحاب نشر و چاپ و کتاب و... برگزار می گردد.
امسال نیز همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار دانایی؛ مانایی این رویداد بزرگ فرهنگی از شنبه ۲۴ آبان تا۳۰ آبان ماه جاری در سراسر کشور برگزار می شود



منبع:

1399/08/26
15:25:12
5.0 / 5
1393
تگهای خبر: موزه , نمایشگاه , هنر , وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
لباس دونی