ناگفته های سودجویانه ترین كنسرت دوران كرونا

ناگفته های سودجویانه ترین كنسرت دوران كرونا

به گزارش لباس دونی چه شد كه از ادعای برگزاری كنسرت خیابانی برای دل «مردم» به فضاحت احساس عمومی بازی خوردگی و خشم بی سابقه ناشی از حس مورد سوءاستفاده واقع شدن در جریان سودجویانه ترین كنسرت آنلاین در دوران سخت كرونایی «مردم» رسیدیم؟


این پرسش مطرحِ ساعتهای گذشته از کنسرت آنلاین همایون شجریان است که به صورت پولی، با سرمایه گذاری مالی یک اپراتور تلفن همراه (ایرانسل) و مشارکت بنیاد رودکی، نهایتا به شکست در اجرا انجامید.
در روزگاری که در خبرها می خوانیم «لیدی گاگا» با همکاری دیگر هنرمندان، بیشتر از صد میلیون دلار به سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با ویروس کرونا یاری رساندند، در روزگاری که ایرانی ها بسیاری کنسرت آنلاین مجانی «بوچلی» را با وجود فیلتر بودن یوتیوب در ایران، تماشا کردند، در روزگاری که در همین ایران و همچون در همین تالار وحدت که محل کنسرت مورد بحث هم بوده است، به صورت مجانی هنرشان را به مردم ارائه کردند که به آنان در گذران دوران سخت کرونایی یاری رسانده باشند، اضلاع چندگانه منتفع از کنسرت پولی مورد بحث، درنهایت شرمنده «مردم» شدند.
چند روزی بود که خبر اجرای آنلاین همایون شجریان نُقل مجالس شده بود و افراد زیادی در فضای مجازی نقشی در خبررسانی این اجرا ایفا کردند. اسپانسر این کنسرت «ایرانسل» بود و قرار شد که اجرا با همراهی ارکستر مجلسی به رهبری بردیا کیارس، یکشنبه چهارم خردادماه، همزمان با عید سعید فطر در تالار وحدت بنیاد رودکی از زیرمجموعه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار گردد و مخاطبان کنسرت را در اپلیکیشنی به نام «لنز»، با ادعای تلویزیون تعاملی، مشاهده کنند.
به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، در ابتدا تبلیغات گسترده ای برای این اجرا صورت گرفت، ولی در میان متن خبرها دیده می شد که مشترکان این اپراتور تلفن همراه (در صورت خرید سیمکارت در گذشته یا برای این منظور)، بدون احتیاج به تهیه اشتراک و کاربران غیرایرانسلی با تهیه بلیط ۱۰هزار تومانی (که با مالیات بیشتر از ۱۱هزار تومان بود)، می توانند اجرا را تماشا کنند.
پرداخت هزینه برای این اجرا تا حدودی عجیب جلوه کرد و محل بحث شد؛ به خصوص که دو ضلع درگیر با این مورد پیشتر مدعی برگزاری کنسرت خیابانی مجانی برای مردم بودند. اما به هر حال، شرایط از نیت اضلاع برگزارکننده این کنسرت در زمینه ورود به کسب و کارهای جدید پساکرونایی و هم ایجاد رقابت و شکستن انحصار تلویزیون رسمی کشور حکایت داشت، که البته به شکست دست کم مقطعی انجامید.
به هر حال، بعد از تمرینات شجریان به همراهی ارکستر مجلسی، شب برگزاری کنسرت در سالن خالی تالار وحدت فرارسید.
در این حین شاید وسوسه جاه طلبانه راه اندازی تلویزیون سودآورانه تعاملی هم بود که منجر گردید به بسته شدن درهای مهمترین و معتبرترین تالار هنری کشور بر روی رسانه ها و خبرنگاران فعال فرهنگی هنری بسته شود. با این اقدام، اعمال نظر صاحب سرمایه و پول، درواقع امکان وجود گزینه های جایگزین را در صورت به وجود آمدن مشکل در پخش، برای بانیان و مشارکت کنندگان در اجرای این کنسرت سلب کرد.
البته به نظر بر مبنای ویدیوهایی که از جایگاه ویژه حین این اجرا انتشار یافت، ده ها نفر در سالن برای اجرایی که قرار بود تماشاچی نداشته باشد، حضور داشتند.
با این همه این اجرا برگزار شد، ولی ماجرا به همین جا ختم نشد و صدای مردم از مشکلاتی که برای دیدن اجرا داشتند، به شکل بی سابقه ای درآمد تا حدی که هشتگ # همایون_شجریان در شبکه های مجازی ترند شد تا مشخص شود خیل عظیمی از مردم حتی با وجود خریدن حق عضویت، به علت مشکلات فنی خارج از اراده و نقش آنان، نتوانسته بودند کنسرت را تماشا کنند.
خیلی ها از همایون شجریان برای انتخاب اسپانسری که ظاهرا توانایی اداره چنین رویدادی را نداشت، گله کردند و برخی هم معتقد بودند که ای کاش همایون شجریان هم مانند کیهان کلهر از لایو اینستاگرام یا یوتیوب برای اجرای خود استفاده می کرد. البته خیلی ها هم از اپراتور تلفن همراه شکایت داشتند و نوشته بودند که وقتی زیرساخت و توانایی کافی برای چنین کاری وجود نداشته، نباید وجهه شجریان را خراب می کردند.
متن های منتشرشده در فضای مجازی درباره این مورد آن قدر زیاد بود که به تنوع آنها نمی توان پرداخت؛ فقط برای نمونه به واکنش الهام پاوه نژاد ـ بازیگر ـ اشاره می نماییم که با انتشار تصویری از آن چه به جای تماشای کنسرت، در تلفن همراهش به او عرضه شده بود، نوشته بود: آن قدر عصبی شدم و بال بال زدم که گفتن ندارد!... این برای تلویزیون اینترنتی که تا قبل این نمی شناختم و با نام بزرگان اسمش را شنیدیم، یک فاجعه است! وقتی توانایی پوشش فنی ندارید محبور نیستید انجامش دهید! خوب می دانید چه درآمدی با این کار کسب کردید. خود من برای تعداد زیادی لینک دانلود اپلیکیشن فرستادم ولی....
او افزوده بود: من فکر می کنم به علت ضعف تکنیک و فن آوری که صدای همایون را در شهر خودم و چند محل آن ورتر نتوانستم بشنوم اما صدا و تصویر آندرآ بوچلی را از یک قاره و شهر دیگر با فیلتر شکن به بهترین کیفیت تونستم ببینم!
همینطور افراد زیادی در توییتر به این قضیه واکنش نشان دادند که بعنوان مثال یکی از آنها بیان کرده بود: همایون شجریان و گروهش فکر می کنن ما داریم اونا رو می بینیم، خبر ندارن زل زدیم به پیغام: «دسترسی شما منقضی شده است»... خوب ملت را سر کار گذاشتید.

مردم در انتظار توییت جدید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
در کنار همه جنبه های تجربه تلخ مورد اشاره که به مصداق نقض غرض به نظر می آید به جای ایجاد احساس خوب، حس تلخی را برای مردم علاقمند به ارمغان آورد، حقوق مادی تضییع شده از آنان است.
تصور کنید مردم برای یک کنسرت بلیت تهیه کرده باشند و در هنگام حضور در سالن متوجه شوند که به دلیلی، برای نمونه، قطعی برق، کنسرت برگزار نخواهد شد. طبعا نخستین نکته ای که به ذهن متبادر می شود این است که برگزارکنندگان دست کم موظفند هزینه بلیت های خریداری شده را به مردم بازگردانند.
در مورد اخیر، این حداقل توقع مردم می تواند باشد که پول کسرشده از حساب شان، جهت استفاده از خدماتی که محقق نشد، به حساب شان بازگردد.
برخی کاربران هم به این نکته اشاره کرده اند که منتظرند وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این حوزه هم توییتی در خصوص اجبار اپراتور تلفن همراه در جهت توجه عملی به حق الناس منتشر کند.



1399/03/09
09:57:32
5.0 / 5
2522
تگهای خبر: اینترنت , خدمات , خرید , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
لباس دونی