در اجلاس كمیته میراث بشری انجام می شود

بررسی ۴۸ پرونده كشورها در كمیته میراث ناملموس یونسكو

بررسی ۴۸ پرونده كشورها در كمیته میراث ناملموس یونسكو

به گزارش لباس دونی معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اظهار داشت: 48 پرونده از كشورهای مختلف كه در اجلاس كمیته میراث بشری ناملموس یونسكو در بوگوتا پایتخت كلمبیا برگزار می شود، مورد ارزیابی قرار می گیرد.



محمدحسن طالبیان گفت: در این اجلاس۶ پرونده نیازمند پاسداری فوری و ۴۲ پرونده در لیست معرفی از كشورهای مختلف مورد ارزیابی قرار می گیرد و پرونده مهارت های سنتی ساختن و نواختن دوتار بعنوان یك پرونده ملی شامگاه چهارشنبه ۲۰ آذر یا پنجشنبه ۲۱ آذر مورد ارزیابی قرار می گیرد.

او اضافه كرد: ساز دوتار از قدیمی ترین سازهای سنتی ایرانی است كه بطور معمول با مضراب نواخته نمی گردد بلكه با انگشتان دست بر آن زخمه می زنند. این ساز در موسیقی مقامی و فولكوریك ایران نقش بسیار مهمی دارد.

محمدحسن طالبیان، مصطفی پورعلی مدیركل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی و احمد جلالی سفیر ایران در یونسكو در این اجلاس حضور دارند.

میراث فرهنگی ناملموس، توسط یونسكو بعنوان همتای میراث جهانی یونسكو ترویج می شود و تمركز عمده آن بر جنبه های ناملموس فرهنگ است. یونسكو در سال ۲۰۰۱ با انجام تحقیقی در بین كشورها و سازمان های مردم نهاد كوشش كرد تا توافق آنان برای ارائه تعریفی از میراث ناملموس و بستن پیمان نامه ای دراین زمینه را به دست آورد كه نتیجه آن كنوانسیون پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس بود كه در سال ۲۰۰۳ به تصویب رسید.

میراث فرهنگی ناملموس به تولیدات و فرایندهای فرهنگی گفته می شود كه با گذشت زمان و از نسل های پیشین باقی مانده اند. قسمتی از دارایی های فرهنگی، محصولاتی ملموس مانند ساختمان ها یا كارهای هنری هستند. با این وجود بخش های زیادی از فرهنگ به شكل ناملموس است مانند ترانه، موسیقی، رقص، درام، توانمندی، آشپزی، هنر صنایع دستی و جشنواره های گوناگون. اینها شكل هایی از فرهنگ به شمار می روند كه كه قابل ثبت و ضبط هستند ولی ملموس نبوده و قابلیت ذخیره در محل فیزیكی مانند موزه را ندارند ولی بوسیله ابزارها و وسایلی كه در آنها به كار رفته اند قابل تجربه كردن هستند. این وسایل فرهنگی توسط سازمان ملل متحد گنجینه های بشری نامیده شده است.



منبع:

1398/09/20
17:20:33
5.0 / 5
4978
تگهای خبر: جشنواره , صنایع دستی , محصولات , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
لباس دونی