شاهنامه فردوسی شنیدنی شد

شاهنامه فردوسی شنیدنی شد

لباس دونی: مجموعه قصه های شیرین ایرانی به زبان امروزی در ۶۴ فصل توسط سماوا انتشار یافته است.



به گزارش لباس دونی به نقل از مهر، مجموعه قصه های شیرین ایرانی متشکل از داستان های آموزنده و هیجان انگیز ایرانی برای کودک و نوجوان به مدت ۲۹۳ دقیقه توسط سماوا انتشار یافته است.
این نمایش رادیویی از قصه های شیرین ایرانی برای هر گروه سنی جذاب و شنیدنی و شامل صدها قصه و حکایت های کهن ایرانی است، به زبان امروزی بیان شده و کتابخوانی تیم حرفه ای گویندگان، جذابیت آن را دو چندان کرده است.
شاهنامه عنوان فصل سوم سریال صوتی «قصه های شیرین ایرانی» است که به کارگردانی مهدی طهماسبی و تهیه کنندگی فرشاد آذرنیا در سماوا تهیه و عرضه شده است. این فصل از مجموعه داستان های قصه های شیرین ایرانی، نوشته سعید بیابانکی است که به تلاش انتشارات مهرک برای گروه سنی کودک و نوجوان در سال ۱۳۹۸ به چاپ رسید.
در هر فصل از این سریال صوتی یکی از آثار کهن و پرارزش از ادبیات فارسی انتخاب شده و با زبانی امروزی و ساده قصه های جذاب و برگزیده آن روایت می شوند. در فصل سوم این کتاب داستان های جذابی از شاهنامه به زبان ساده برای کودکان در پنجاه و دو بخش بازنویسی شده تا درک آن برای کودک و نوجوان آسان شود.
شاهنامه فردوسی یکی از ارزشمندترین آثار ادبیات فارسی است که مورد توجه تمامی افراد جهان هم قرار گرفته است. افسانه ها و تاریخ ایران زمین از آغاز تا حمله اعراب به ایران در چارچوب نظم نوشته شده است و به سه بخش اسطوره ای، پهلوانی و تاریخی تقسیم می شود.
حکیم ابوالقاسم فردوسی در اشعار خود کوشیده تا درسهای زندگی و جوانمردی و استقامت در مقابل مشکلات و سختی ها روایت کند. با خواندن شاهنامه پند و اندرزهای آموزنده و بسیار پرارزش می آموزید. به عنوان مثال یاد می گیرید در زمان بروز مشکلات نباید به خودتان سخت بگیرید و در زمان شادی ها هم از زندگی غافل نشوید چونکه در این دنیا نه شادی و نه غم پایدار نخواهند بود. نکته ای که فردوسی در شاهنامه بسیار به آن توجه نموده است عنصر عقل و دانش است. شخصیت های داستان های شاهنامه همگی در زمان تصمیم گیری های مهم از دانش و عقل خود استفاده می نمایند تا در آینده پشیمان نشوند.
فردوسی در این اثر به عنصر شادی هم توجه زیادی نشان داده است و آنرا از مهم ترین چیزها در زندگی معرفی کرده است. شاهنامه فردوسی برگ زرینی از ادبیات ایران زمین در طول اعصار و قرون گذشته بوده است و همینطور در آینده خواهد بود. سعید بیابانکی نثر این کتاب را بسیار روان، ساده، صریح و صادقانه بازنویسی کرده است تا برای مخاطب کودک و نوجوان قابل فهم تر و جذاب تر باشد. روایت هایی که در فصل سوم قصه هاس شیرین ایرانی روایت شده برجان می نشیند و تأثیر خویش را می گذارد.
در بخشی از این کتاب می خوانیم؛
وقتی منوچهر صد و بیست ساله شد، ستاره شناسان پیش بینی کردند که او بزودی خواهد مرد. پس به او این خبر تلخ را دادند و یکی از ستاره شناسان اظهار داشت: «منوچهر شاه. تو بزودی باید از این دنیا بار سفر ببندی. پس بهتر است قبل از مرگ کاری را که باید به انجام برسانی.» منوچهر وقتی سخن ستاره شناسان را شنید، فرمان داد تخت او را آماده کنند و همهٔ دانشمندان و بزرگان را هم دعوت کرد. بعد هم به پسرش نوذر فرمان داد که کنار او بنشیند و اظهار داشت: «من صد و بیست سال عمر کردم. در این سال ها من تلاش کردم که مردم آسوده باشند. با دشمنان زیادی جنگ کردم. امروز که احساس می کنم باید از این جهان بار سفر ببندم، این تخت پادشاهی و همهٔ دارایی خودم را به پسرم نوذر می دهم و از او می خواهم که با مردم مهربان باشد و به فرمان خداوند هم گوش دهد. پس ای نوذر در جنگ ها حتما از سام و زال و رستم کمک بگیر. آنان پهلوانانی دلیر و نترس هستند.
خلاصه اینکه یاد می گیرید در زمان بروز مشکلات نباید به خودتان سخت بگیرید و در زمان شادی ها هم از زندگی غافل نشوید چراکه در این دنیا نه شادی و نه غم پایدار نخواهند بود. فردوسی در این اثر به عنصر شادی هم توجه زیادی نشان داده است و آن را از مهم ترین چیزها در زندگی معرفی کرده است. سعید بیابانکی نثر این کتاب را خیلی روان، ساده، صریح و صادقانه بازنویسی کرده است تا برای مخاطب کودک و نوجوان قابل فهم تر و جذاب تر باشد.
1405/02/26
11:45:26
5.0 / 5
109
تگهای خبر: سفر
این مطلب لباسدونی را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

لباس دونی