از اتاق فکر تخصصی لباس تا مهاجرت بازی سازان و قاچاق لوازم التحریر

از اتاق فکر تخصصی لباس تا مهاجرت بازی سازان و قاچاق لوازم التحریر

لباس دونی: بررسی چالش های صنایع فرهنگی ازجمله قاچاق نوشت افزار چینی، مشکلات تولید پوشاک و مهاجرت بازی سازان نشان داد که نبود اقتصاد پایدار و سرمایه گذاری ناکافی، تولید داخلی را با مشکلات جدی مواجه کرد.



به گزارش لباس دونی به نقل از مهر، در دو هفته نخست مهرماه، صفحه صنایع فرهنگی با انتشار مطالبی، به رصد تحولات حوزه های کلیدی همچون مد و لباس، اسباب بازی، بازیهای کامپیوتری و نوشت افزار پرداخت. همچون محورهای مهم مورد بحث، معضل مهاجرت بازی سازان ایرانی، طرح های پاییزه تولیدکنندگان ایرانی، وضعیت نوشت افزار ایران و انتشار بازیهای مقاومت بود.

از چالش های حوزه نوشت افزار تا رقابت با کالای چینی


در خصوص بحث نوشت افزار گفت و گویی با محسن گلستانی رییس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت افزار تهران انجام داده ایم که او یکی از اشکالات قابل توجه این حوزه واردات نوشت افزار به کشور دانست و بیان کرد که بخش بزرگی از بازار نوشت افزار، از راه واردات تامین می شود.
او معتقد بود که واردکنندگان قانونی و معتبر معمولا با چالش های مختلفی روبه رو هستند؛ بخصوص زمانی که بارهای وارداتی، مانند ماژیک، به علت فرآیند های طولانی و پیچیده در گمرک مدت ها زیر آفتاب باقی می مانند و در عمل بین هشت تا نه ماه معطل می شوند. این در حالیست که مسیر قاچاق بسیار ساده تر و بدون این موانع است. چنین شرایطی موجب ایجاد انگیزه برای قاچاق شده و خلأ موجود را شدت می بخشد.
همچنین سعید شهلا تولیدکننده حوزه نوشت افزار در گفت و گوی دیگری یکی از معضلات بزرگ این حوزه را بازار رقابت با کالای چینی دانست و بیان کرد که حتی با وجود افزایش نرخ دلار، بازهم تولیدکنندگان داخلی گرفتار مشکل هستند.
این تولیدکننده بیان کرد که با وجود کوشش های چند سال اخیر برای مبارزه با قاچاق کالاها، متاسفانه در دو سال قبل حجم قاچاق بالا رفته است. مغازه ها پر از جنس های قاچاق چینی است که بازار را اشباع کرده اند. البته در حوزه هایی مثل دفتر و جلد دفتر فرصت هایی وجود دارد. نمونه های چینی هنوز نتوانسته اند بطورکامل با سلیقه بازار بومی سازگار شوند؛ اگر تولیدکنندگان داخلی روی طراحی و کیفیت این محصولات سرمایه گذاری کنند، امکان موفقیت بیشتری خواهند داشت.

از اتاق فکر تخصصی برای طراحی لباس تا تولید لباس برای غیرمحجبه ها


با توجه به فرارسیدن ایام پاییز، بعضی از تولیدکنندگان مبادرت به طراحی و تولید لباس های پاییزه می کنند. در این بین، با مشکلاتی روبه رو هستند. معصومه ناجی تولیدکننده محصولات حجاب و فعال پیشکسوت این حوزه از استقبال افراد بی حجاب از طراحی های پوشیده خود گفت.
این تولیدکننده در صحبت هایش از تلاشی که طرح های مورد استقبال غیرمحجبه ها هم باشد. او اعتقاد دارد که حتی برخی افراد غیرمحجبه نیز تمایل دارند اندام شان پیدا نباشد و برای آن دسته هم مدلهای شیک و مناسب طراحی می کند.
سحر تلقانی دیگر تولیدکننده پوشاک در گفت و گویی به ایجاد اتاق فکر تخصصی در طرح هایش اشاره نمود که ماه ها زمان صرف بررسی ترندها، انتخاب پارچه، الگوسازی و جزئیات فنی می کنند. سپس نمونه دوزی و بررسی های کیفی به انجام می رسد تا محصولی که به مرحله تولید می رسد، هم از نظر زیبایی و هم از نظر استانداردهای پوشش و کاربرد، در سطح مطلوب باشد. بنابراین هر بخش از مجموعه، از طراحی تا دوخت نهایی، در هماهنگی کامل فعالیت می کند تا خروجی کار دقیقاً با نیاز و سلیقه مشتریان همخوانی داشته باشد.
یکی دیگر از تولیدکنندگان به نام فاطمه منصوری طراح حجاب اسلامی اعتقاد دارد که محصولات تک دوز پاییزی گرفته شده از هنر نگارگری، فاخر بوده اما مناسب استفاده عمومی نیستند؛ همین اختلاف فرهنگی موجود در جامعه مانع از عام تر شدن طرح هایم می شود.
منصوری نزدیک به ۲۲ سال است که در این زمینه فعالیت می کند و برای تولید انبوه با چالش های جدی مالی مانند مالیات سنگین و هزینه های جانبی رو به رو است، بنابراین بخش تولید و فروش این حوزه را تعطیل کرد.

از مهاجرت بازی سازان تا تولید بازیهای مقاومت


مهاجرت بازی سازان یکی از مشکلاتی است که در صنعت بازیهای ویدئویی شاهد می باشیم و تابحال آمار دقیقی از این مورد منتشر نشده است. امین شهیدی بازی ساز و مدیر یکی از شرکت های بازی سازی است، بیان کرد که از سال ۹۶ تاکنون، ۱۲ نفر از شرکت ما مهاجرت کرده اند که یکی از اشکالات اصلی که با آن مواجه هستیم، عدم اتصال مؤثر به جهان است. این مسئله به موارد مختلفی نظیر مباحث اقتصادی، فناوری و حتی پدیده هایی چون فیلترینگ و تحریم برمی گردد.
او یکی از دلیلهای نبود آمار رسمی از مهاجرت بازی سازان به نهادهای حاکمیتی در رابطه با صنعت ویدئوگیم دانست که آنها توجه جدی به جمع آوری و تحلیل داده های آماری در این زمینه نداشتند.
همچنین حسن مهدی اصل بازی ساز و مدیر یکی از شرکت های بازی سازی در گفت گویی اطلاع داد که از سال ۸۶ تابحال هر سال برخی از نیروهای مان مهاجرت کرده اند. او بیان کرد که یکی از مشکلاتی که موجب می شود آمار دقیقی از مهاجرت بازی سازان در صنعت بازی نداشته باشیم، اینست که بیشتر این مهاجرت ها به شکل غیرسیستماتیک و همراه با احساس ناراحتی صورت می گیرد.
آزاده بیات کارشناس صنعت اسباب بازی که هم اینک مدیر موزه اسباب بازی است در گفت و گویی دیگر بیان کرد که بازآفرینی بازیهای بومی پرارزش است، اما لازم است که این محصولات رنگ وبوی دنیای امروز خردسالان را بگیرند و ارتباط مؤثری با آنها برقرار کنند.
او اعتقاد دارد برای پیشرفت واقعی در این عرصه، احتیاج به جریان های ترویجی وجود دارد که بتوانند به تقویت صنعت اسباب بازی کمک کنند. وقتی ما بازهم درگیر بازتولید و کپی از محصولات موجود در بازارهای جهانی هستیم، نمی توان انتظار خلق آثار بومی و منحصربه فردی داشت.

از عدم وجود یک اقتصاد پایدار در کشور تا کاهش تولید بازیهای مقاومت


تولید بازیهای مقاومت به علت گران بودن همراه با مشکلات و چالش های بزرگی است که بعضی از تولیدکنندگان به علت عدم بازگشت سرمایه بدنبال ساخت چنین بازی هایی نمی روند.
مهدی جعفری جوزانی مدیرعامل مجموعه کارخانه صنایع سرگرمی مهوا در گفت و گویی بیان کرد که نبود بازگشت سرمایه یا گردش مالی مناسب سبب شده خیلی از سرمایه گذاران با احتیاط به این زمینه وارد شوند و تنها روی پروژه هایی که احتمال بازگشت سرمایه بیشتری دارند، تمرکز کنند. این امر سبب کاهش روی آوردن به تولید بازیهای در رابطه با مقاومت شده است.
البته او اعتقاد دارد که اگر دخالت های نهادهای نظامی به جزئیات فنی و گیم پلی بازیها کشیده شود، ممکنست محصول غائی به یک اثر سفارشی تبدیل گردد که جنبه سرگرمی و توجه بازار را از دست بدهد. این رویکرد بطور قطع نمی تواند نتایجی مناسب برای انتقال پیام مقاومت یا سایر مفاهیم داشته باشد. بنابراین، ارایه مشاوره تخصصی باید محدود و هدفمند باشد تا کیفیت و استقلال هنری و صنعتی بازی حفظ شود.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین حبیب داستانی بنیسی تولیدکننده بازیهای دفاع مقدس با تأیید صحبت های جعفری جوزانی اظهار داشت که عدم وجود یک اقتصاد پایدار سبب می شود تولیدکنندگان بیشتر بسمت بازی هایی بروند که احتمال بازگشت سرمایه بیشتر است و متاسفانه برخی بازیهای زرد هستند.
او اعتقاد دارد که در چنین شرایطی، کسانیکه مسئله اقتصادی برای شان بسیار اهمیت دارد، معمولا بسمت ساخت بازی هایی می روند که احتمال موفقیت اقتصادی بیشتری دارند. اینجاست که مشکلات اصلی شروع می شوند.
مصطفی کیوانیان تولیدکننده بازیهای کامپیوتری اعتقاد دارد که سرمایه گذاری در حوزه فیلم گاهی حتی به سوددهی نمی رسد، اما در حوزه بازیهای کامپیوتری، بخصوص باکیفیت مناسب، پتانسیل سوددهی بالاست.
او در گفت و گویی بیان کرد که هزینه بالای تولید بازیهای مقاومت و چرخه زمانی طولانی سبب شده سرمایه گذاری در این بخش ها، چه در حوزه دولتی و چه در حوزه خصوصی، بشدت کم شود. حتی جشنواره ها و رویدادهای مرتبط نیز نتوانسته اند به جذب سرمایه برای تولید بازیهای باکیفیت بالا کمک چندانی کنند. سبک مقاومت، ظرفیت بسیار خوبی برای تبدیل شدن به ژانری موفق دارد، اما بالا بودن هزینه ها سبب شده توجه به آن کمتر شود.
و صادق جبلی تولیدکننده دیگر حوزه بازیهای حوزه دفاع مقدس که بتازگی بازی شاهین؛ وعده صادق را ساخته است، در گفت و گویی بیان کرد که سرمایه گذار دولتی یا حاکمیتی، عامل سفارشی سازی بازی دفاع مقدس نیست، بلکه این مورد به رویکرد مدیر فرهنگی و تعریف نقش ها وابسته است.
او در این گفتگو پیشنهاد کرد که سرمایه گذاری در عرصه تولید بازیهای مقاومت افزایش یابد و به تیم های جوان که دارای ایده های نوآورانه هستند و ذهنی خلاق دارند، اعتماد شود.

منبع:

1404/07/19
10:48:07
5.0 / 5
35
تگهای خبر: پوشش , تخصص , جشنواره , جنس
این مطلب لباسدونی را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

لباس دونی