یك منتقد سینما:

نبود نقد به عدم موفقیت سینمای ایران منجر گردیده است

نبود نقد به عدم موفقیت سینمای ایران منجر گردیده است

به گزارش لباس دونی یک منتقد سینما با اعلان اینکه بها ندادن به نقد عامل مهم در عدم موفقیت سینمای ایران است اظهار داشت: متاسفانه در جامعه نقد را بر نمی تابند، یعنی آنگونه که باید و شاید فرهنگ نقد در تمامی حوزه های جامعه نهادینه نشده است و در مقابل، فرهنگ از هم تعریف کردن داریم.


به گزارش لباس دونی به نقل از ایرنا، مسعود فراستی روز سه شنبه در نشست تخصصی بررسی سیر و تحول رسانه ای انقلاب اسلامی ضمن اشاره به این که سینمای ایران بدون فرم است، اضافه کرد: هنوز بعد از گذشت بیش از چهل سال به سینمای مردم ما نرسیده ایم هر چند استثناهایی وجود دارد.
وی ضمن اشاره به این که با روی کار آمدن هر دولتی، گفته شده که سینمای نجیب ایران در حد جهانی است که بیشتر شوخی است، افزود: باید گفت ما سینما نداریم، هر چند فیلم باکیفیت که اغلب در زمینه جنگ هشت ساله ساخته شده که می توان به مجموعه روایت فتح، دیده بان، مهاجر و همین طور فیلم بی بدیل موقعیت مهدی امسال اشاره نمود.
فراستی با اشاره به اینکه تعداد فیلم های خوب در کشورمان خیلی کم است، اضافه کرد: بنابراین در گام های اولیه هستیم، مسئولان آزمون و خطا می کنند، اگر چیزی هم درست دربیاید، از سیاست ها و گفتمان انقلابی فرهنگی ما نیست.
این منتقد سینما افزود: این فرهنگ از خود تعریف کردن ما را عقب نگه می دارد، هیچ چیز بیرون از نقد اتفاق نمی افتد، بر این اساس برای پویایی باید پرسش و نقد کرد، غیر از این در دایره بسته گفتمان فرهنگی در جا خواهیم زد.
این مترجم، مدرس و منتقد سینما افزود: بر خلاف تصورات وضعیت مان در عرصه فرهنگ بد است، چون در زمینه اقتصادی نیز تحصیل کرده ام این حوزه وضعیت بدتری را تجربه می کند.
وی ضمن اشاره به این که سینمای ایران در بحث تکنیک مشکلاتی دارد، افزود: متاسفانه این مورد در این عرصه وجود ندارد، بنابراین اغلب فیلمسازان این مهم را نمی دانند و این روند همین طور ادامه دارد که در این خصوص آموزش های لازم باید به نحو صحیحی انتقال داده شود.
فراستی با اشاره به اینکه فیلمی با بودجه یکی از تهیه کنندگان معروف ساخته شده است، اضافه کرد: این فیلم فاجعه است، چونکه شخصیت اصلی را نشناخته و در حقیقت از سینما آگاهی ندارد که متاسفانه تبلیغ و هزینه زیادی نیز انجام گرفته است.
وی با تکیه بر این که پیش از ساخت فیلم، باید بر تمرین فیلم کوتاه متمرکز شد، افزود: بدون آموزش موسسات فرهنگی دولتی ما هیچ چیزی تولید نمی کنند، چون آموزش نمی دهند، هر چند جوایز داده می شود که جای تاسف دارد.
این منتقد سینما با اشاره به اینکه قبل از نیز محفلی در سوره در یک نگاه درستی فعالیت می کرد، افزود: بنده نقد سینما را راه اندازی کردم اما دوستان تحمل نکردند.
وی با اشاره به اینکه افتخارمان به کسب ۲ هزار و ۵۰۰ جایز جهانی و افتخارمان به ۲ کارگردان است، اظهار داشت: این افراد بیش از اندازه بزرگ نمایی شده اند در این میان طالب زاده آدم رسانه ای انقلابی بود و به مستند آشنایی و تسلط داشت.
این منتقد سینما با تکیه بر این که مستند سازی اساس سینما است، اظهار داشت: علاقه مندان به سینما می توانند با تشکیل گروهی و زیر نظر ارشاد به کار مستند سازی بپردازند که دراین خصوص با برگزاری محفل های هفتگی و مشاهده مستندهای به روز دنیا چکش کاری کنند.
وی با تکیه بر لزوم نقد سینمای ایران، برگزاری محفل ها و ادامه آموزش برای شکوفایی استعدادها در کشور اظهار داشت: در صورت بی توجهی عقب گرد خواهیم داشت.
وی ضمن اشاره به فیلم عنکبوت مقدس نیز اظهار داشت: این کار به هیچ عنوان فیلم نیست و می توان گفت یک اثر مفلوک، حقیر بی وطن و بی همه چیز است که توهین به حساب می آید.
این کارشناس، با اشاره به اینکه نقدها شاید کمی جلو رفتن است ولی تعریف ها نشستن و عقب رفتن است و با نقد می شود انسان سالم و رو به جلو تربیت کرد تصریح کرد: تخریب و سازندگی نیز دو وجه نقد است، در فیلم سازی به ویژه سینمای غیرمستند موضوع باید زیسته شود، مهم ترین کار این است که افرادی که اهل سینما هستند، دور هم جمع شده و کار کنند، مسیر سختی است و با شعار چیزی حل نمی گردد.


منبع:

1401/03/17
22:31:53
5.0 / 5
634
تگهای خبر: آموزش , تخصص , كیفیت , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
لباس دونی