اهدای 350 كتاب مرجع علمی ایران به انستیتو شرق شناسی جمهوری آذربایجان

اهدای 350 كتاب مرجع علمی ایران به انستیتو شرق شناسی جمهوری آذربایجان

لباس دونی: بیش از 350  کتاب مرجع علمی و فرهنگی ایرانی امروز (چهارشنبه) با حضور سفیر و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو به انستیتوی شرق شناسی فرهنگستان ملی علوم جمهوری آذربایجان اهدا شد.




به گزارش لباس دونی به نقل از ایرنا، خانم پروفسور "گوهر بخشعلی اوا" رئیس انستیتوی شرق شناسی فرهنگستان ملی علوم جمهوری آذربایجان در دیدار سید "عباس موسوی" سفیر جمهوری اسلامی ایران و "قربانعلی پورمرجان" رایزن فرهنگی کشورمان در باکو از همکاری نزدیک سفارت جمهوری اسلامی یران و رایزنی فرهنگی قدردانی کرد.
وی اظهار داشت: فرهنگستان ملی علوم آذربایجان از سال ۱۹۴۵ تاسیس شده و نقش مهمی در مطالعات شرق شناسی و ایرانشناسی ایفا می کند و هم اکنون نیز دهها استاد و محقق با این انستیتو همکاری دارند.
بگفته بخشعلی اوا، فرهنگستان ملی علوم جمهوری آذربایجان از با اهمیت ترین مراکز علمی این کشور است که اندیشمندان زیادی در آن پرورش یافته و آثار فکری آنها توسط این موسسه به چاپ رسیده است و این مرکز علمی تاسیس شده در سال ۱۹۵۸ در ابتدا تمرکز خودرا به ایران، جهان عرب، ترکیه و افغانستان معطوف کرد، ولی بعدا در زمان شوروی سابق، کشورهای آسیای دور مثل چین و ژاپن و اندوتزی بدان اضافه گردید و در مرحله سوم مطالعات به سمت آسیای مرکزی رفت و الان بیش از ۲۰ اننستیتو در آن مشغول فعالیت می باشد.
وی اضافه کرد: ما تلاش می نماییم تا ارتباطات خودرا با پژوهشگران به خصوص با کشورهای همسابه خود افزایش دهیم و قدر همدیگر را بدانیم. صدها جلد کتاب در این انستیتو در مورد ایران نوشته یا ترجمه شده است و این نشانگر علاقه ما به فرهنگ و تاریخ ایران زمین است.
رییس انستیتوی شرق شناسی فرهنگستان ملی علوم جمهوری آذربایجان در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: قسمتی از سرزمین های جمهوری آذربایجان نزدیک به ۳۰ سال در اشغال ارمنستان قرار گرفته بود و در طول این مدت آنها جنایت های زیادی در این سرزمین ها مرتکب شدند. ما در حال مطالعه بر روی اسناد و نقشه های تاریخی هستیم تا ریشه های این مناطق را درآورده و جنایت های ارمنی ها در منطقه را برمبنای مبانی علمی بر همگان روشن سازیم و امروز خیلی خوشحال هستیم که پس از ۳۰ سال سرزمین های اشغال شده خودرا آزاد کرده ایم.
بخشعلی اوا اشاره کرد: ما اشتراکات فراوانی با ایران داریم و شاید هیچ کشوری را نتوان در دنیا پیدا کرد که این همه مشترکات داشته باشند و پس انتظار داریم که این اشتراکات تقویت شوند و هیچ کشور و قدرت دیگری نتواند بین ما جدائی بیاندازد.
وی با اشاره به اینکه اساتید ایرانشناس خوبی در این آکادمی حضور دارند و بسیار مشتاق ایران هستند، خواهان تسهیل سفر آنها به ایران شد.
رییس انستیتوی شرق شناسی فرهنگستان ملی علوم جمهوری آذربایجان، از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو هم بابت همکاری صمیمانه و اهدای کتب علمی و جدید در حوزه های مختلف علوم انسانی به این انستیتو تشکر کرد و خواهان ادامه این روابط فرهنگی و علمی شد.
وی ابراز امیدواری کرد که این گنجینه مهم علمی و فرهنگی بتواند محل رجوع اساتید و مشتاقان به ایرانشناسی و شرق شناسی باشد.
سید عباس موسوی سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان هم از میهمان نوازی و استقبال گرم خانم بخشعلی اوا تشکر کرد و اظهار داشت: مصداق بارز یک ملت و دو دولت، جمهوری آذربایجان و ایران هستند و وجوه اشتراک زبانی، دینی، فرهنگی و غیره بین این دو کشور در روابط هیچ کشور دیگری یافت نمی گردد.
موسوی اضافه کرد: ما امروز شاهد اهدای بیش از ۳۵۰ عنوان کتب فرهنگی و علمی از طرف رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران به این انستیتو هستیم که مقوم کارهای بین دو کشور خواهد شد.
سفیر کشورمان اضافه کرد: روابط ایران و جمهوری آذربایجان در سطح بسیار خوبی است و برخلاف آنچه که در بعضی جاها مطرح می شود، ایران همیشه و همیشه از استقلال و تمامیت ارضی و مرزی جمهوری آذربایجان دفاع کرده است و جمهوری اسلامی ایران ضمن روابط حسنه با همه همسایگان، ارتباط با جمهوری آذربایجان و ارتقای این روابط را در یک سطح بالاتری پیگیری می کند.
در این دیدار " قربانعلی پورمرجان" رایزن فرهنگی سفارت کشورمان هم به ادامه این روابط و ارتباطات تاکید و بر آمادگی خود برای ارائه تسهیلات لازم برای محققین آذربایجانی در سطح دکترا و یا پژوهش های ایرانشناسی اصرار کرد و اظهار داشت: این آمادگی وجود دارد که تسهیلاتی را در داخل جمهوری اسلامی ایران برای محققین این آکادمی با ارائه فرصت های مطالعاتی فراهم سازیم.
در اختتام این دیدار خانم بخشعلی اوا آخرین کتاب خودرا در حوزه دائره المعارف اسلامی به موسوی اهداء کرد و یاد و خاطره حضور خود در ایران جهت شرکت در کنفرانس فلسطین و دیدار صمیمانه خود با رهبر معظم انقلاب اسلامی را گرامی داشت.
در ادامه این برنامه سفیر کشورمان در باکو به همراه رئیس انستیتوی شرق شناسی فرهنگستان ملی علوم جمهوری آذربایجان در محل کتاب های اهدائی رایزنی فرهنگی ایران حاضر شد و رسما این کتابها را که بعنوان کتب مرجع ایرانی در انستیتو شرق شناسی مورد استفاده قرار خواهد گرفت، تحویل این انستیتو دادند.



منبع:

1400/02/29
19:47:55
5.0 / 5
1152
تگهای خبر: سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لباس دونی