در نشست هشتمین جشنواره مد و لباس عنوان شد

مسابقات مد و لباس طراحان خوب را شناسایی می كند

مسابقات مد و لباس طراحان خوب را شناسایی می كند

به گزارش لباس دونی رئیس جشنواره مد و لباس از این رویداد هنری بعنوان بهانه ای برای تولید یكسری تغییرات در حوزه مد و لباس یاد كرد تا دسترسی مردم به پوشاك ایرانی افزایش یابد. وی در عین حال خاطرنشان كرد كه هنوز به شرایط ایده آل خود نرسیده اند.


به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، بامداد امروز نشست خبری هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سخنرانی حمید قبادی رئیس جشنواره، ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاك، صدیقه پاكبین دبیر جشنواره و انسیه زاهدی دبیر بخش علمی و پژوهشی برگزار گردید.
هشتمین جشنواره مد و لباس از ۲۶ بهمن تا دوم اسفند ماه در بوستان گفتگو با شعار «خوشا مكران نقش بی مثالش» برپا خواهد بود.
قبادی بعنوان اولین سخنران ضمن خیر مقدم به حضار بیان كرد كه رسانه بعنوان یك ركن جدی در كنار مد و لباس قرار دارد.
او برنامه های پیش بینی شده جشنواره مد و لباس فجر را چنین نام برد: یك كارگاه سه روزه طراحی لباس به شكل تصویری با مضمون انقلاب و پیشرفت در دو بخش دانشی (علوم و پژهشی) و موضوعی انجام خواهد شد. این اتفاق در طول سال رقم خواهد خورد و كاملاً حرفه ای و هنری خواهد بود. یك عنوان كتاب با مبحث چهلمین سالگرد انقلاب منتشر خواهد شد كه در آن با ۴۰ فعال این حوزه مصاحبه شده است.
رئیس جشنواره مد و لباس اظهار داشت: ما پیش از انقلاب مد ایرانی اسلامی نداشتیم و به آن توجهی نمی شد ولی الان داریم هفتمین سال اجرای آنرا پشت سر می گذاریم؛ البته پیش از انقلاب صنعت پارچه را داشتیم ولی فرهنگمان را با استفاده از اندیشه خود در چارچوب لباس طراحی نمی كردیم و لباس های قومی یك شكل تزئینی و حذفی داشت.
او افزود: در جشنواره مد و لباس اعطای نشان هنرمند و فعال انقلابی را به مناسبت چهلمین سالگرد خواهیم داشت و در هر بخش آموزش، موسیقی، تجسمی و مد و لباس از ۱۰ هنرمند تقدیر خواهد شد. جشنواره در هشت بخش در بوستان گفتگو انجام خواهد شد. بخش عرضه محصولات كاربردی را داریم كه در كنار دیگر بخش ها اجرا خواهد شد.
در این نشست همینطور شیرازی بیان كرد: در چند سال پس از انقلاب كه شاهد كارگروه مد و لباس بودیم، اتفاقات خوبی صورت گرفت كه ثمره چندانی نداشت، ولی با كمك كارگروه و آقای قبادی نتیجه حاصل شد.
او افزود: در یكی دو سال گذشته، بویژه امسال طرح هایی را داریم كه در سطح جامعه عرضه می شود و با میل خریداری می شوند. وقتی دارای مد و سبك ایرانی شدیم، به تولید داخل و بخش نساجی ما هم كمك شد؛ چون این لباس ها از پارچه داخلی تهیه می شوند. مد ایرانی را داریم كه در بخش عفاف و حجاب هم مؤثر خواهد بود چراكه با فرهنگ ایرانی عجین است.
شیرازی اضافه كرد: ما به نساجی هایی كه كار می كنند ولی نمی دانند چه باید تولید كنند ایده دادیم. همه این فعالیت ها با كمك كار گروه مد و لباس، وزارت ارشاد، دانشگاه الزهرا، اصحاب رسانه و … صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش ایسنا، در ادامه پاكبین، دبیر جشنواره اظهار داشت: من همیشه می دانستم كه طراحان داخلی توانمند هستند و باید از آنها استفاده كرد؛ بنا بر این كارگروه تشكیل شد و وضعیتی بوجود آمد كه بتوانیم محصولات خویش را در چارچوب جشنواره شركت دهیم و همه تولیدكنندگان در كنار یكدیگر قرار بگیرند و به تولید انبوه كمك كنند.
این جشنواره در بخش هایی همچون علمی دانشگاهی، مسابقه زنده در بخش های پوشاك بانوان در اجتماع و آقایان، طراحی پارچه، طراحی پارچه روسری، كیف و كفش، جواهرات، مجموعه سازی و حجم اجرا شد. در استان های مختلف كلاس برگزار گردید و آموزش های لازم درباره مجموعه سازی و كالكشن صورت گرفت، مسابقه طراحان لباس، صنعت، بین الملل، مسابقه زنده طراحی پارچه و كیف و كفش هم بر پا خواهد بود.
او افزود: اگر رویدادها و مسابقات شكل بگیرد و توانایی افراد دیده شود یك دگرگونی در بخش طراحی خواهیم داشت. امیدواریم كه سال های بعد همه بخش ها را به سمت مسابقه زنده ببریم؛ چراكه طراحان زیادی از آن بیرون خواهند آمد. همان گونه كه در دنیا هم همین گونه است و برندهای مهم طراحان خوب را از راه جشنواره ها برمی دارند.
پاكبین اضافه كرد: همینطور نشست های تخصصی و ورك شاپ ها را داریم و تلاش شده از دانش مورد نیاز طراحان و مزون داران استفاده گردد. امیدوارم بتوانیم كالكشن ها را به خارج از كشور هم ارسال نماییم چون در غیر این صورت برگزاری جشنواره فایده ای نخواهد داشت.




به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، قبادی در ادامه نشست با اشاره به اینكه نقش مكران امسال مبحث جشنواره است، اظهار داشت: هر سال یك مبحث برای جشنواره داریم. ظرفیت های گسترده ای در كشور ما هست. منطقه مكران بخش گسترده ای است. ورود ایران به آب های جهانی پس از خلیج فارس از این منطقه است و بیشترین همسایه ها را در این منطقه هم داریم. مكران اهمیت سیاسی اجتماعی، طبیعی و … بالایی دارد ولی با وجود اهمیت بالایش توجه زیادی به آن نشده است. حوزه مد و لباس بعنوان نخستین حوزه هنری و فرهنگی این مورد را با وجود ابهاماتی كه داشت به جمع بندی رساند؛ به گونه ای كه این منطقه مهم را مورد توجه بیشتر قرار دهد و معرفی نماید. ما شاهد این بودیم كه چقدر این منطقه مورد توجه هنرمندان طراح قرار گرفت. می توان از این منطقه همانند یك ثروت ملی استفاده نمود. سواحل سنگی كه این منطقه دارد جزو پنج كشور دنیا است.
او افزود: برای این دوره از نمایشگاه كارگاه های آموزشی تصویب گردید و بیشتر از ۵۳ كارگاه را به صورت آنلاین و حضوری برگزار كردیم و نزدیك به ۳۲۰۰ نفر در این كارگاه ها حضور داشتند. ما چیزی به اسم مددولتی نداریم و چهارچوب ها باید رعایت شود. تمام این اتفاقات از راه شركت های خصوصی صورت گرفت و دولت حتی یك ریال هم برای این اتفاقات هزینه نكرد.

در ادامه پوستر هشتمین جشنواره مد و لباس رونمایی گردید و قبادی توضیحاتی درباره پوستر عرضه داد.
او اظهار داشت كه طرح های پوستر الهام گرفته از منطقه مكران است و اینكه محسن پیشتازی یك لوگوی دائمی برای جشنواره مد و لباس طراحی نموده است.
قبادی همینطور عنوان نمود كه جشنواره دارای یك عنوان ملی است.




رئیس جشنواره مد و لباس افزود: پیش بینی كرده ایم كه امسال در جشنواره، نقد مجموعه آثار را داشته باشیم و دست كم برای نخستین بار ۱۰ مجموعه اثر نقد خواهد شد. همایش بخش علمی ما در دی ماه شروع شد و امیدواریم بتوانیم آنرا به انتشار برسانیم. استفاده از پارچه ایرانی را داریم و ۴۵ مركز لباس و پارچه ایرانی را خواهیم داشت. مجدداً تاكید بر نمایش آثار كاربردی را داریم كه ۱۲۸۹ اثر به دستمان رسیده است. حضور طراحان حرفه ای در بخش مجموعه سازی را با حضور خانه های مد و مزون ها بیشتر داریم و تعداد قابل توجهی برای حضور در مسابقات زنده اعلام آمادگی كرده اند.
قبادی افزود: ۱۱ نمایشگاه استانی را تا اسفند ماه در فارس، لرستان، كرمانشاه، گلستان، سیستان و بلوچستان و… خواهیم داشت. همینطور از شبكه های مجازی و تلویزیون برای پوشش برنامه ها دعوت كرده ایم. در این دوره بحث تولید فیلم های مستند در دستور كار قرار گرفته و فیلم های منتخب در شبكه مستند به نمایش در خواهد آمد. افزایش ۲۶ درصدی ورود آثار را داریم، با عنایت به اینكه تاكیدمان بر روی كیفیت است. ۷۷۲۸ اثر و ۱۰۸ كالكشن و مجموعه خواهیم داشت. آمادگی به نمایش گذاشتن ۴۰ تا ۵۰ مجموعه را در جشنواره داریم. به صورت كلی ۱۸۱۱ مانتوی اجتماع، ۱۶۷۴ مانتوی مجلسی، ۱۲۴ اجتماع آقایان، ۶۵ كیف و ۴۴۹ كفش، ۳۲۷ اثر طراحی پارچه و ۸۲۴ زیور آلات را خواهیم داشت.
به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، در انتها زاهدی، دبیر بخش علمی توضیحاتی را درباره این بخش عرضه داد و اظهار داشت: امسال تغییری را انجام داده ایم كه بسیار ثمربخش بود. هر سال در این بخش پایان نامه، پژوهش ها و مقالاتی را دریافت می كردیم كه داوری می شد ولی در دسترس عموم قرار نمی گرفت ولی امسال در دو مرحله دانشگاه و عرضه عموم خواهیم داشت.
او اضافه كرد: امسال مقالات دریافتی دو برابر شده و ۵۰ مقاله به صورت شفاهی عرضه شد. دو شركت كننده خارجی داشتیم. ۱۱۰ مقاله داریم. ۸۴ پایان نامه شركت كرده اند و امروز فرصت آخر ارسال پایان نامه است. ۱۳۱۰ تصویر هم دریافت كرده ایم. ما پوشاك را به مفهوم عام در نظر می گیریم و طرح هایی پذیرفته می شود كه لباس را با تمام ملحقات در نظر گرفته باشد.



1397/11/17
17:28:40
5.0 / 5
4697
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
لباس دونی