عظمت شخصیت حضرت ابوالفضل(ع) در اطاعت از امام است
به گزارش لباس دونی یك كارشناس مذهبی با استناد به زیارتنامه حضرت ابوالفضل (ع)، اظهار داشت: بزرگی و عظمت شخصیت حضرت عباس (ع) در اطاعت محض از امام زمانش نهفته است.
حجت الاسلام مجتبی عباسلو به مناسبت سالروز ولادت حضرت ابوالفضل (ع) اظهار داشت: در فرازی از زیارتنامه ای كه از امام معصوم نقل شده، اینگونه به حضرت عباس سلام می دهیم كه «السلام علیك ایها العبد الصالح المطیع لله و لرسوله و لامیرالمومنین و الحسن و الحسین». یعنی سلام بر تو ای بنده صالح خدا كه اطاعت محض از خدا و رسول و امیرمومنان و امام حسن و حسین داشتی.
وی اضافه كرد: عظمت شخصیت قمر بنی هاشم در این اطاعت محض از امام زمانش نهفته است. چون پیش از سفری كه امام حسین (ع) از ۲۸ رجب به سمت مكه آغاز و سپس به كوفه و كربلا عزیمت كنند، شخصیت های بزرگی مانند ابن عباس سفارش هایی به سیدالشهدا (ع) داشتند كه از سر خیرخواهی هم بوده ولی تنها كسی كه هیچ سخنی در این حوزه بیان نكرده، حضرت عباس بوده است.
این استاد حوزه علمیه مشكات افزود: در سیره حضرت علی (ع) هم می بینیم كه هیچ سخنی از آن حضرت در دوره پیامبر اكرم (ص) نقل نشده است و تمام احادیث امیر بیان كه خیلی از آنها در نهج البلاغه آمده، پس از حیات رسول اعظم (ع) بوده است.
وی اضافه كرد: چنین ادبی نشانگر اطاعت محض امیرمومنان در مقابل امام خود یعنی رسول خداست همین سیره در حضرت عباس هم دیده می شود. امام سجاد (ع) از حضرت ابوالفضل به «نافذ البصیره» یاد می كنند. یعنی آن حضرت دارای عمق فهم و بصیرت بود و علیرغم این كه یك شخصیت علمی پر فروغی داشت ولی در مقابل امام خود هیچ سخنی نمی گفت.
عباسلو افزود: امام هادی (ع) در زیارت جامعه كبیره خطاب به ائمه اینگونه می فرماید «و عباده المكرمین» كه این فراز برگرفته از آیات ۲۶ و ۲۷ سوره انبیاء می باشد كه خدا در وصف فرشتگان می فرماید كه اینها بندگان محترم خدا هستند؛ چون سبقتی در قول ندارند و فقط به فرمان الهی عمل می كنند.
وی افزود: این فراز از زیارت جامعه كبیره كه خطاب به امام معصوم و در بیان جلوه بندگی آنها ذكر می شود، در وجود حضرت عباس هم تجلی دارد و در كربلا هم آن حضرت بعنوان بازوی پرقدرت برای امام خود شد و تمام سختی ها و ناملایمات را از چهره امام می زدود.
این پژوهشگر مذهبی اضافه كرد: بزرگترین وصفی كه می توان برای شخصیت نورانی عباس بیان كرد این است كه تكیه گاه امام حسین (ع) بود. چون امام معصوم در زیارت جامعه كبیره به ما اینگونه آموزش داده كه وی عبد صالح خداست و عبودیت وی در پیروی محض از خدا، پیامبر و امامان بوده و بنابراین تازمانی كه زنده بود، هیچ امان نامه ای را از جبهه كفر دریافت نكرد و اینگونه به ما درس داد كه بگونه ای برخورد نماییم كه جریان كفر نتواند در ما نفود كند و دشمن همواره از نفوذ و رخنه در ما ناامید باشد.
عباسلو با بیان این كه شهدای مدافع حرم حضرت زینب همواره به حضرت عباس اقتدا می كنند، تصریح كرد: همانگونه كه خصوصیت مجاهدان راه خدا در آیه چهارم سوره صف آمده، همیشه بایستی مثل یك ستون محكم و استوار در راه دینداری حركت نماییم و همانگونه كه نور درخشان امامت در وجود حضرت ابوالفضل تجلی داشت، در وجود ما هم تجلی كند و توفیق داشته باشیم برای امام زمان اینگونه پرچمداری نماییم.
عباس بن علی ابی طالب (۲۶ - ۶۱ق)، مشهور به ابوالفضل پنجمین پسر امام علی(ع) و نخستین فرزند ام البنین در چهارم شعبان سال ۲۶ هجری قمری دیده به جهان گشود. مهم ترین فراز زندگی او حضور در واقعه كربلا و شهادت در روز عاشوراست. در مورد زندگی و احوالاتش تا پیش از محرم سال ۶۱ اطلاعات چندانی وجود ندارد. جز این كه بر مبنای برخی گزارش ها در جنگ صفین حضور داشته است.
وی در واقعه كربلا فرمانده و پرچمدار سپاه امام حسین(ع) بود و برای همراهان امام حسین از فرات آب آورد. او به همراه برادرانش دو امان نامه از سوی عبیدالله بن زیاد را رد كردند و جزو سپاه امام حسین(ع) جنگید و شهید شد. امامان شیعه در احادیثی مقام بالایی برای حضرت عباس در بهشت بیان كرده اند و هم كرامات فراوانی از او با مضمون برآورده كردن حاجات مردم حتی غیر شیعیان و غیر مسلمانان نقل شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب