عربستان برنامه حج را تشریح کرد

عربستان برنامه حج را تشریح کرد

به گزارش لباس دونی، عربستان برنامه عملیاتی حج را اعلام کرد؛ مقامات این کشور می گویند «این بزرگترین عملیات حج بعد از همه گیری کرونا است.»


به گزارش لباس دونی به نقل از ایسنا، برای نخستین بار از زمان همه گیری کووید -۱۹، میلیونها زائر حج مناسک خویش را در مسجدالحرام به جای خواهند آورد. عربستان پیشبینی کرده است سال جاری نزدیک به دو میلیون نفر در حج شرکت نمایند. از ایران هم حدود ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر در حج حضور خواهند داشت.
مقامات مذهبی عربستان سعودی در یک نشست خبری برنامه های بزرگترین عملیات زیارتی را تشریح کردند. به قول این مقامات، در حج سال جاری ۱۴ هزار نفر به همراه هزاران نیروی داوطلب در دو حرم مکه و مدینه مستقر خواهند شد تا به میلیونها زائر و نمازگزار رسیدگی کنند.
رئیس اداره کل امور حرمین شریفین در عربستان اظهار داشت که بزرگترین برنامه عملیاتی حج با تمرکز بر اهداف استراتژیک سال ۲۰۲۴ و بر مبنای چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان صورت می گیرد.
چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان برنامه ای برای کاهش وابستگی به نفت، تنوع بخشیدن به اقتصاد آن و توسعه بخش های خدماتی مانند بهداشت، آموزش، زیرساخت، تفریحی و گردشگری می باشد. عربستان سعودی در نظر دارد سالانه تعداد زائرین و گردشگران را از ۸ میلیون تا ۸۰ میلیون افزایش دهد. همینطور می خواهد زیرساخت ها، مانند فرودگاه های نو در جده و طائف و بزرگراه ها را توسعه دهد. افزون بر آن، توسعهٔ زیرساخت های شهر مکه و سرمایه گذاری در مناطق اطراف مسجدالحرام را هم جز برنامه دارند.
عبدالرحمن السدیس ـ رئیس اداره کل امور حرمین شریفین ـ در نشست خبری که توفیق الربیعه ـ وزیر حج و عمره عربستان ـ هم حضور داشت، برنامه عملیاتی حج را شرح داد و اظهار داشت: خرسندیم برنامه عملیاتی خویش را برای موسم حج سال جاری اعلام نماییم. انتظار می رود مسجدالنبی در مدینه، حالا که همه گیری کووید-۱۹ به پایان رسیده است، میلیونها زائر داشته باشد.
او اضافه کرد: برنامه عملیاتی حج مطابق با سیستم خدمات یکپارچه صورت خواهد گرفت. این طرح، بر مبنای تجربیات حج های گذشته، یک سال درحال تهیه بوده است. بر مبنای آن هزاران فرصت داوطلبانه فراهم خواهد شد و ۳۰۰ هزار جلد قرآن در مسجد جامع مکه و مسجد النبی در مدینه توزیع خواهد شد. بیشتر از ۳۵ هزار ساعت کارگاه آموزشی روخوانی و حفظ قرآن همراه با پخش شبانه روزی علمی و توجیهی به ۱۰ زبان برگزار می گردد و تمهیداتی برای عرضه خدمات ترجمه، راهنمایی و پاسخ به سؤالات زائرین به ۵۱ زبان اندیشیده شده است.
رئیس اداره کل امور حرمین شریفین اظهار داشت: در کارهای داوطلبانه، بیشتر از هشت هزار فرصت داوطلبانه در حرمین شریفین در ۱۰ حوزه و بیشتر از ۲۰۰ هزار ساعت داوطلب در حج فراهم گشته است.
«السدیس» اظهار داشت: هدف ریاست جمهوری عربستان توزیع ۴۰ میلیون لیتر آب زمزم در حرمین شریفین (مکه و مدینه) از راه بیشتر از ۳۰ نقطه و حداقل دو میلیون بطری در روز است. علاوه بر این از فناوری دیجیتال، اپلیکیشن ها و روبات ها جهت کمک به بهبود تجربه عبادت کنندگان استفاده می شود.




منبع:

1402/03/15
19:10:09
5.0 / 5
293
تگهای خبر: آموزش , خدمات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
لباس دونی