قلم های ماندگار

قلم های ماندگار

به گزارش لباس دونی كتاب از دیرباز احیاكننده اندیشه های ناب و اثرگذار بوده و خیلی از انسان های موفق و سرشناس حوزه های مختلف پیشرفت خویش را مرهون روی آوردن به كتابخوانی می دانند.


اول نوامبر (۱۰ آبان) هر سال بعنوان روز مولف نامگذاری شده است.
فرهنگ زیربنای توسعه و كتاب ابزاری كارآمد در بهینه سازی فضای فرهنگی جامعه است؛ بررسی ساعات مطالعه در كشورهای مختلف جهان نشان از ارتباط مستقیم نسبت توسعه یافتگی و میزان ساعات مطالعه كتاب دارد به صورتی كه هرچه جامعه توسعه یافته تر، میزان مطالعه شهروندان آن بیشتر است.
مولفان و نویسندگان با قلم های خود به صورت مستقیم و غیرمستقیم در توسعه جامعه در ابعاد مختلف نقش آفرینی می كنند؛ در واقع قلم رسای آنان همچون سلاحی كوبنده جهل را از پای درآورده و دانایی و رشد را برای خوانندگان این آثار به ارمغان می آورد.
البرز كه به علت مهاجرپذیری و وجود اقوام مختلف «ایران كوچك» لقب گرفته است، سال ۱۳۸۹ با مساحت پنج هزار و ۸۰۰ كیلومتر و جمعیتی حدود سه میلیون نفر بعنوان سی و یكمین استان كشور شناخته شد.
این استان مهاجرپذیر با داشتن ۶ شهرستان طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد، اشتهارد، كرج و فردیس در كنار پایتخت ایران قرار گرفته و روزانه ۳۰۰ هزار نفر از آن به تهران در حال تردد هستند.
البرز دارای ۴۷ كتابخانه نهادی و ۲۳ كتابخانه مشاركتی است كه در مجموع با داشتن یك میلیون و ۳۰۰ هزار نسخه كتاب، ۹۶ هزار و ۲۰۰ نفر عضو دارند.
برای انتشار یك كتاب باید مراحلی طی شود كه بدون شك مهمترین آن دریافت مجوز چاپ است؛ متقاضیان دریافت مجوز چاپ كتاب همچون مولفان و مترجمان می توانند از ۲ شیوه رفتن به دفاتر انتشاراتی و یا به صورت ناشر مولف برای دریافت مجوز اقدام نمایند.
متقاضیان با رفتن به دفاتر انتشاراتی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درمورد دریافت مجوز چاپ كتاب با انتشاراتی مورد نظر مذاكره و قرارداد منعقد می كنند و با عرضه مدارك لازم مراحل دریافت مجوز چاپ كتاب توسط انتشاراتی طرف قرارداد انجام می شود.
پس از دریافت مجوزچاپ كتاب توسط ناشر در مورد چاپ آن از راه چاپخانه های دارای مجوز از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی اقدام می شود.
همچنین متقاضیانی كه به صورت شخصی تمایل به دریافت مجوز چاپ كتاب دارند می توانند با پیمودن سه مرحله و رفتن به موسسه خانه كتاب برای دریافت شماره شابك، كتابخانه ملی برای انجام كارهای لیست نویسی (فیپا) كتاب و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (دبیرخانه كتاب) برای دریافت مجوز چاپ كتاب اقدام نمایند.
پس از دریافت مجوز چاپ كتاب هم با رفتن به چاپخانه های دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درمورد چاپ آن اقدام می شود.
جایزه كتاب سال و ایجاد انگیزه در نویسندگان
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز اظهار داشت: جایزه كتاب سال البرز فرصتی برای نویسندگان البرز برای سنجش توانمندی های حرفه ای خود و به رقابت گذاشتن این توانمندی ها با دیگر نویسندگان است.
ناصر مقدم اضافه كرد: فراخوان جشنواره كتاب سال البرز اواخر اردیبهشت ۱۳۹۸ در استان اطلاع رسانی شد كه در نهایت ۱۴ نویسنده با ارسال ۱۷ اثر در این جشنواره شركت كردند.
وی افزود: آثار ارسالی شركت كنندگان، به خانه كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای داوری ارسال شده و در نهایت بعد از داوری آثار با برگزاری آیین اختتامیه، نفرات برتر شركت كننده در جشنواره معرفی خواهند شد.
وی تصریح كرد: تشویق و تجلیل از فعالان حوزه كتاب تاثیر بالایی در فعالیت های این حوزه دارد و باعث دلگرمی این قشر می شود.
فعالیت ۲۰۰ ناشر در البرز
همچنین رئیس اداره فرهنگی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز با اشاره به اینكه حدود ۲۰۰ ناشر در زمینه چاپ و نشر كتاب تلاش می كند، اظهار داشت: البرز در حوزه كتاب از نظر شمارگان كتاب های چاپ شده و شمار ناشران همواره جزو ۱۰ استان برتر كشور بوده است.
محمد طاهری با تبین فعالیت های اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز در حوزه پشتیبانی از كتاب و نشر تصریح كرد: برگزاری نمایشگاه های كتاب با هدف توزیع و فروش كتاب در سراسر استان، خرید حمایتی كتاب از ناشران با اختصاص ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار در سال ۱۳۹۸ و اهدای كتاب به مراكز، انجمن ها، دستگاه ها، نهادها و مدارس با اختصاص ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال در سالجاری توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچون فعالیت های انجام شده است.
وی افزود: به مناسبت هفته كتاب و كتابخوانی (۲۳ تا ۳۰ آبان) هم برنامه های مختلفی همچون برگزاری نمایشگاه های سیار و ثابت كتاب، اهدای كتاب به روستائیان و عشایر، رونمایی از كتاب البرز در استان البرز اجرا می شود.
وی افزود: فعالیت باشگاه های كتابخوانی، برگزاری جشنواره روستاها و عشایر دوستدار كتاب و كوشش برای كسب عنوان پایتخت كتاب همچون برنامه های ملی ویژه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز است.
فرهنگ دیرینه كتاب و كتابت در البرز
نویسنده و البرزپژوه اظهار داشت: كتابت و نگارش یكی از پدیده های بسیار مهم زیست انسانی است و چه بسا اگر كتابت نبود هیچگاه تاریخ بشری به چنین غنای معنوی و فكری دست نمی یافت.
حسین عسكری اضافه كرد: این هم تصادفی نیست كه اصیل ترین تجربه های معنوی و مشاهدات وحیانی انسان از عالم غیب و قدس، با مفهوم كتاب و كتابت درهم پیچیده است.
وی افزود: تقدس كتاب و كتابت به اندازه ای است كه خداوند كریم در قرآن شریف به قلم و آنچه نگاشته می شود، قسم خورده است.
وی افزود: برپایه یافته های باستان شناختی، در ایران عزیز، دیرینگی كتابت و نگارش به هزاره پنجم قبل از میلاد مسیح می رسد.
عسكری با اشاره به اینكه كهن ترین اثر مربوط به كتابت و نگارش در استان البرز مربوط به هزاره چهارم قبل از میلاد مسیح است، تصریح كرد: این اثر فرهنگی كه لوح گلی كوچكی است در جستجوهای باستان شناختی در محوطه باستانی ازبكی واقع در شهرستان نظرآباد از توابع استان البرز به دست آمده و اثبات كننده نوعی ارتباط تجاری بین ساكنان باستانی محوطه ازبكی در استان البرز با ساكنان شوش باستان واقع در استان خوزستان است.
این نویسنده اضافه كرد: همینطور یكی از اولین كتاب های چاپی در ایران به نام «مجالس المتقین» به قلم آیت الله شیخ محمدتقی برغانی مشهور به شهید ثالث نویسنده ای البرزی در روزگار قاجار به رشته تحریر درآمده است.
وی افزود: فراوانی كتیبه های سنگی و چوبی موجود در بقعه های امامزادگان شریف و بناهای یادمانی هم دلیلی بر استمرار فرهنگ كتاب و كتابت در استان البرز بوده است.
وی افزود: این دیرینگی و دیرپایی فرهنگ كتاب و كتابت، وظیفه امروزی نهادهای مربوط به این حوزه را دوچندان كرده است.
این نویسنده پاسداشت اهل قلم را یكی از روش های گسترش فرهنگ احترام به كتاب و كتابت دانست و با تبیین پیشنهادهایی در این راستا اظهار داشت: حمایت نهادهای فرهنگی مربوط به این حوزه شامل اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره كل كتابخانه های عمومی، حوزه هنری، مركز صدا و سیما، اداره كل تبلیغات اسلامی، اداره كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از آثار نویسندگان البرزی بخصوص تولیدات مكتوب مربوط به حوزه البرزشناسی و راه اندازی فروشگاه عرضه آثار نویسندگان البرزی موثر است.
عسكری اضافه كرد: برگزاری جشنواره ناشران و نویسندگان استان در چارچوب جشنواره كتاب فصل و كتاب سال البرز به منظور تشویق نویسندگان البرزی، نامگذاری معابر و اماكن عمومی شهرهای استان به نام نویسندگان و اهل قلم البرزی كه از شهرت ملی و بین المللی برخوردار می باشند، آیین های نكوداشت و بزرگداشت برای نویسندگان و مولفان و برگزاری مستمر آیین های رونمایی و نقد آثار نویسندگان البرزی هم در پاسداشت اهل قلم اثرگذار می باشد.
وی همینطور راه اندازی كتابخانه تخصصی البرزشناسی متشكل از آثار نویسندگان البرزی و یا مبحث در رابطه با استان، كمك به ترجمه آثار اثرگذار و برگزیده نویسندگان و مولفان البرزی به زبان های دیگر، حمایت مادی از نویسندگان كم بضاعت البرز و سرایت بخش هایی از آثار فاخر نویسندگان و مولفان البرزی به كتاب های درسی آموزش و پرورش را از دیگر راهكارهای پاسداشت اهل قلم عنوان نمود.
بهبود كسب و كار در جامعه، هدف نویسنده
مهرداد مظفری كه از سال ۱۳۸۶ تابحال هفت عنوان كتاب به رشته تحریر درآورده است می گوید: به دنبال پاسخگویی به پرسش های پرتكرار و باارزش حوزه كسب و كار برای جامعه هستم.
وی اضافه كرد: اصلی ترین دغدغه های جامعه كنونی كمبود منابع مالی است و وظیفه خود می دانیم شیوه استفاده بهینه از این منابع را به جامعه نشان دهیم.
این استاد دانشگاه افزود: امروزه هزینه سرمایه گذاری اقتصادی و فرهنگی افزایش یافته و جامعه را با مشكلاتی مواجه كرده است؛ بر این پایه سرانه مطالعه كم و قیمت كتاب گران شده است.
این نویسنده خاطرنشان كرد: استفاده از شبكه های مجازی و فیلم های سینمایی كم محتوا ذائقه سمعی و بصری جامعه را منحرف، تضعیف و تنبل كرده است و در این شرایط، وظیفه نویسندگان برای افزایش سرانه كتاب دوچندان می شود.
لزوم حمایت مسؤلان از مولفان
مولف چهار عنوان كتاب در حوزه روانشانسی اظهار داشت: با عنایت به اهمیت فعالیت مولفان در تولید، گردآوری و انتشار محتوا و مفاهیم كلیدی و كاربردی در جهت ارتقای سطح آگاهی و دانش مردم ضروریست مسؤلان از این قشر حمایت های لازم را به عمل آورند و با ایجاد صندوق های حمایتی، مولفان را در دستیابی به اهداف عالی یاری كنند.
علی اكبر رمضان پور اضافه كرد: هر مولفی برای پدید آوردن اثر خود متحمل زحمات و تلاش بسیار می شود و می خواهد این تلاشش دیده شود؛ یكی از بهترین روش ها به جهت اینكه اثر مولفان دیده و خوانده شود، چاپ اثر در چارچوب كتاب است.
وی افزود: از مسؤلان مرتبط انتظار می رود نگاه ویژه ای به این مورد داشته باشند و بسترهای لازم را برای سهولت كار مولفان فراهم آورند.
نویسنده كتاب های با این تكنیك ها بهتر زندگی نماییم، مكانیسم های تربیتی والدین (با فرزندان خود چگونه رفتار كنیم)، روانشناسی اعتیاد و دانستنی های اعتیاد تصریح كرد: اختصاص وام قرض الحسنه و تهیه بن خرید كتاب همچون تسهیلات مناسب برای مولفان به شمار می آید.



منبع:

1398/08/10
13:47:04
5.0 / 5
4486
تگهای خبر: تخصص , جشنواره , خرید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
لباس دونی