راه اندازی شبكه و شورای هماهنگی موزه های هنرهای معاصر ایران

راه اندازی شبكه و شورای هماهنگی موزه های هنرهای معاصر ایران

به گزارش لباس دونی نشست راه اندازی شبكه و شورای هماهنگی موزه های هنرهای معاصر كشور با حضور سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیركل هنرهای تجسمی، سید امین مؤیدی مشاور برنامه ریزی معاون امور هنری و مدیران موزه های هنرهای معاصر تهران، اصفهان، كرمان برگزار گردید.


به گزارش لباس دونی به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره كل هنرهای تجسمی، در این جلسه، احسان آقایی مدیر موزه هنرهای معاصر تهران، میثم ثمررخی مدیر موزه صنعتی كرمان، مهدی تمیزی رئیس موزه هنرهای معاصر اصفهان حضور داشتند.
ابتدا مدیران موزه ها، فعالیت های حاضر و آتی خویش را تشریح و به اهمیت تشكیل شورای هماهنگی موزه های معاصر كشور اذعان كردند.
سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: هر چند نهادهایی كه اداره چند موزه های معاصر كشور را بر عهده دارند متنوع اما با عنایت به مأموریت موزه ها هنرهای معاصر تهران و وظایف و نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سیاستگذاری فرهنگ و هنر، همه موزه های هنرهای معاصر كشور طبق قانون باید تابع و مبتنی بر سیاست و برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشند و در واقع لازم است رویكرد امور هنری همه نهادها هماهنگ با رویكرد و سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد و هدایت و راهبری موزه های هنرهای معاصر هم از نظر هنری و حرفه ای مطابق سیاست و برنامه وزارتخانه است.
حسینی اضافه كرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این مورد اصرار دارد كه در ماجرای موزه ها و برنامه های آنها رویكرد هماهنگ دنبال شود و جایگاه هنری و فرهنگی موزه هنرهای معاصر مورد توجه قرار گیرد. اعتبار و جایگاه موزه های هنرهای معاصر باید تقویت شود و در همه موزه های هنرهای معاصر تسری پیدا كند از همین زاویه و رویكرد وزارت فرهنگ اعتقاد دارد كه نهادهای دیگر می توانند از برنامه های این وزارتخانه در اداره موزه های معاصر استفاده كنند.
معاون امور هنری اظهار داشت: باید كاركرد و نگاه فرهنگی در موزه های هنرهای معاصر مورد توجه جدی باشد مسئله مهم در موزه های هنرهای معاصر كشور، تاثیرگذاری فرهنگی آنهاست، یعنی متاثر شدن اقلیم و فضا از عملكرد موزه ها و جریان سازی فرهنگی و اجتماعی موزه های هنرهای معاصر مدنظر است. لزوم دارد كه در موزه های هنرهای معاصر خلاقیت به كار گرفته شود و با تجمیع داشته ها و هماهنگی، باوجود كمبود منابع، موزه های پویا و جریان ساز فرهنگی و اجتماعی با نقش فعالانه داشته باشیم.
هادی مظفری در این جلسه اظهار داشت: هدف ما از طریق اندازی شبكه موزه های هنرهای معاصر كشور و همینطور شورای هماهنگی موزه های هنرهای معاصر، این است كه كار و فعالیت موزه های معاصر كشور از جنبه جزیره ای بیرون برود و به صورت هماهنگ و سیستماتیك ادامه یابد. قبل از این موزه های معاصر جزیره ای عمل می كردند و تفاوت مدیریت موزه ها سبب شده بود از هم افزایی كمتر بهره مند شویم. با شبكه شدن موزه های معاصر كشور می توانیم داشته هایمان را به اشتراك بگذاریم.
مدیركل هنرهای تجسمی اضافه كرد: با عنایت به سند بالادستی قانونی كه در زمینه آثار هنری وجود دارد، هر اثری كه در صد سال گذشته آفریده شده است، مراودات آن به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. دیگر فرقی نمی كند كه مدیریت موزه كدام نهاد است. با تشكیل شورای هماهنگی موزه های معاصر كشور، كار كارشناسی در نمایشگاه ها خواهد شد و نگاه های سلیقه ای از نمایشگاه های موزه های معاصر هم حذف می شود.
مظفری اضافه كرد: شورای هماهنگی موزه های كشور و امضای آئین نامه آن از جانب نهادهای مرجع، باعث می شود كه در زمینه فعالیت های موزه های معاصر متكی بر خرد جمعی باشیم و بتوانیم رویدادهای خویش را بر این اساس برنامه ریزی نماییم.
هادی مظفری خبر داد، مدت شش ماه است در حال آماده سازی نمایشگاهی از هنر مدرن ایران با عنوان «بازگشت» هستیم كه در سه مرحله در شهرهای آبادان، اصفهان، كرمان و تهران از آذرماه سال ۹۸ كار خویش را آغاز خواهد نمود.



1398/07/20
19:41:58
5.0 / 5
4614
تگهای خبر: آثار هنری , خلاقیت , موزه , نمایشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
لباس دونی