آیین افتتاحیه نمایشگاه فارس مهد تمدن ایران زمین ؛

تنوع فرهنگی اقوام یك فرصت، ارزش و سرمایه است

تنوع فرهنگی اقوام یك فرصت، ارزش و سرمایه است

به گزارش لباس دونی رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران حفظ میراث فرهنگی، تاریخچه و باورهای مردم را بعنوان رسالت این سازمان برشمرد و اظهار داشت: باید تلاش نماییم تا داشته های فرهنگی ایران توسط سایر كشورها مصادره نشود.


اشرف بروجردی عصر امروز (شنبه 11 - آبان ماه) آیین افتتاحیه نمایشگاه «فارس مهد تمدن ایران زمین» كه در سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران و با محمدجواد آذری جهرمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و تعدادی از مسئولان و فرهیختگان استان فارس انجام شد با تاكید بر لزوم حفظ میراث فرهنگی امت ها، ملت ها و اقوام، اظهار داشت: چنانچه ملت ها بخواهند سابقه خودرا به نمایش بگذارند باید فرهنگ خودرا به نمایش گذارند.
رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران با اشاره به اینكه فرهنگ، باورهای مردم را شكل می دهد، اضافه كرد: در سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران سنتی پایه گذاری شده است كه برمبنای آن ما آداب و رسوم محلی شامل هنرهای محلی، قومی و... كه گاهی ملی نیز شده اند را بازخوانی و احیاء می نماییم این مهم بعنوان رسالت این سازمان مطرح گردیده است.
وی حفظ میراث فرهنگی، تاریخچه و باورهای مردم، حفظ داشته های فكری و اندیشه های بشری را بعنوان رسالت تدوین شده سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران برشمرد و افزود: امید است این گام منشاء اثر باشد و در جهت پیشرفت و توسعه فرهنگ ایران زمین موثر واقع شود.
بروجردی در ادامه به حضور بعضی از وزرای سابق و كنونی و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران در این آیین اشاره نمود و اضافه كرد: این امر نشان دهنده اهتمام و تلاش این عزیزان در جهت حفظ میراث و پیشرفت و اعتلای ایران است.
رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران به راه اندازی آرشیو ملی هنر در استان فارس اشاره نمود و اظهار داشت: این امر گامی موثر است كه بدون شك بدون حمایت استاندار و شهرداری و نیز سایرین این مهم محقق نمی گردد و امید است شاهد عملیاتی شدن آن باشیم.
وی با تاكید بر ثبت داشته های فرهنگی كشور افزود: همه باید تلاش نماییم تا داشته های فرهنگی كشور توسط سایر كشورها مصادره نشود اتفاقی كه امروز گرفتار آن شده ایم چونكه بعضی از كشورها در تلاش هستند تا داشته های فرهنگی ایران را مصادره كنند.
بروجردی اشاره كرد: در این زمینه می توان به ثبت جهانی عید نوروز اشاره نمود كه مدعیانی چون افغان ها، ترك ها، تاجیك ها و... داشت اما در نهایت ایران موفق شد این امر را بعنوان كاری مشترك به ثبت برساند.
وی ضمن ابراز تاسف از اینكه بعضی از كشورها توانستند بعضی از مفاخر ایران زمین را به ثبت خود برسانند، افزود: باید تلاش شود ساخته ها و ارزش های فرهنگی آفریده شده در این مرز و بوم حفظ شوند.
بروجردی همین طور تصریح كرد: امروز خیلی از موزه های جهانی مملو از آثار تاریخی این سرزمین است و باید تلاش شود تا از این پس آثار خودرا در موزه های سرزمین خود شاهد باشیم.
رییس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران ضمن اعلام آمادگی در جهت توسعه فرهنگ محلی كشور اشاره كرد: تنوع فرهنگی اقوام یك فرصت، ارزش و سرمایه است و اینكه برخی تصور می كنند با گرامی داشتن اقوام بحث انفكاك از سرزمین مطرح می شود باید بگویم تصوری اشتباه است در این زمینه باید حلقه وصل اقوام ایجاد شود.


دروازه های اقتصادی جنوب خلیج فارس به وسیله استان فارس باز است

در ادامه محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: مردم خطه فارس از سالیان دور در عرصه های ماندگار و اثرگذار كشور حضوری فعال داشته اند و امروز نیز این ظرفیت موثر در این بخش به خوبی مشاهده می شود.

آذری جهرمی ضمن تاكید بر لزوم بزرگداشت و گرامیداشت آنچه كه از گذشتگان برای ما به یادگار مانده است، اضافه كرد: در این میان ما نیز باید در كسب افتخارات برای آیندگان تلاش نماییم تا آنها نیز از اثرات به یادگار مانده از ما به نیكی یادكنند.


ساخت آرشیو ملی هنر ایران در استان فارس

همچنین كوروش كمالی سروستانی، رئیس مركز اسناد و كتابخانه ملی فارس، استان فارس را سرزمین پارسایان ـ با قدمتی همپایه تاریخ ایران زمین برشمرد و فارس را همواره یكی از مراكز شكل گیری و شكوفایی تمدن های كهن ایران زمین دانست.

وی اضافه كرد: كهن ترین یادگار تاریخی سرزمین فارس، ظهور فرمانروای دانا و مدبر هخامنشی كوروش كبیر بود كه به خاطر خاصیت های شخصیت ماندگارش، ایرانی ها او را پدر، یونانیان سرور و قانون گذار، یهودیان مسیح خدا و مسلمانان ذوالقرنینش خوانده اند.
كمالی سروستانی با اشاره به اینكه فارس در دوران اسلامی نیز عالمان، اندیشمندان، عارفان و شاعران فراوانی را در خود پرورده است اظهار داشت: سیبویه فارسی، در «الكتاب» علم نحو عربی را سامان داد، مجدالدین فیروزآبادی با «قاموس المحیط» طرحی نو در فرهنگ نویس زبان عربی در انداخت، ملاصدرا فلسفه اسلامی را تعالی صد چندان داد، ابن خفیف، منصور حلاج و شیخ روزبهان عرفان و عشق را شرفی تازه بخشیدند و سعدی و حافظ حكمت و غزل را از فرش به عرش بردند.
وی افزود: هشت سال دفاع مقدس، حماسه های جاوید پهلوانان و نام آوران دفاع مقدس در این سرزمین، یادمان های افتخارآمیز و بی بدیل این دیار است، آنچنان كه در تاریخ این مرز و بوم سپاسی ها، دوران ها و صیاد شیرازی ها، خوش درخشیدند.
رئیس مركز اسناد و كتابخانه ملی فارس اشاره كرد: هنرمندی و رندی در آن است كه از احوال و افكار گذشتگان راهی بر فراز آینده بجوییم. آینده ای با هویت، مانا و پویا، از این روست كه برماست كه چهره در چهره زمان، برآن شویم تا در فرصت های مغتنمی چون برگزاری «هفته فرهنگ و تاریخ محلی فارس» ریشه های خودرا باز یابیم، گذشته تمدن آن روزین را به خلاقیت های امروزین پیوند زنیم و به یاد بیاوریم كه هنر، آیینه ای است برای بازگشت به قطب درونی ذاتی ما و روزنه ای برای دیدار دیگرباره زیبایی.
وی با اشاره به ساخت آرشیو ملی هنر ایران در استان فارس بیان كرد: این آرشیو می تواند از یك سو میعادگاه پژوهشگران و علاقمندان این عرصه باشد و از طرف دیگر ادای دینی به هنرمندان این سرزمین تا هنر و هنرمندان را تكریم كرده و به یادآوریم كه اینان راویان مفاخر هنر این سرزمین هستند.
كمالی سروستانی در ادامه از اساتیدی چون سیروس پرهام از بنیان گذاران سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران، حسن ریاحی چهره ماندگار موسیقی سمفونیك و كلاسیك ایرانی و علی اصغر حكمت مؤسس كتابخانه ملی ایران، موزه حضرت معصومه قم، پارس شیراز، ایران باستان، فرهنگستان ایران، دانشگاه تهران و مولف كتاب ها و مقالات بسیار یاد كرد و آنان را اندكی از بسیار دانایان و هنرمندان دانست كه در سرزمین ایزدی پارس، زیست معنایی داشته و دارند.


نقش استان فارس در پیروزی انقلاب اسلامی ایران

در ادامه عنایت الله رحیمی، استاندار فارس با اشاره به قدمت دیرینه این استان، فارس را مهد تمدن و فرهنگ ایران زمین برشمرد و بیان داشت: استان فارس از گذشته امپراطوری های بزرگی همچون هخامنشیان و ساسانیان را در خود پرورش داده كه سبب شناخت ایران و ایرانی به جهانیان شده است.

وی با اشاره به سلمان فارسی كه پیامبراكرم(ص) او را بعنوان اهل بیت(ع) خود قلمداد كردند اظهار داشت: ایرانی ها از دیرباز عاشق خاندان دوده و ائمه اطهار(ع) بوده و فرهنگ انسان دوستی را به جهانیان معرفی كردند.
رحیمی با اشاره به نقش استان فارس در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس، افزود: این استان همچون اثرگذارترین استان های كشور در این دوران بوده بطوریكه شمار شهیدان این استان بالغ بر چهارهزار و پانصد تن است.
وی با اشاره به اینكه باید به گذشته و داشته هایمان افتخار نماییم و با بهره گیری از خردجمعی و صاحب نظران آینده ای بهتر از گذشته را رقم بزنیم گفت: باید از این سرمایه ها برای اعتلای كشور بهره گرفته و توسعه محلی و منطقه ای را به توسعه ملی گره بزنیم.
در این مراسم از سیروس پرهام- بنیان گذار سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران و حسن ریاحی- چهره ماندگار موسیقی سمفونیك و كلاسیك ایرانی با حضور اشرف بروجردی – رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران و محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تجلیل شد.



منبع:

1398/08/11
20:51:21
5.0 / 5
4488
تگهای خبر: خلاقیت , زیبایی , فناوری , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
لباس دونی