رونمایی از ۳۱ عنوان كتاب با مبحث دفاع مقدس

رونمایی از ۳۱ عنوان كتاب با مبحث دفاع مقدس

به گزارش لباس دونی از ۳۱ عنوان کتاب در چارچوب نمایشنامه با مبحث دفاع مقدس طی آیینی در تالار وحدت رونمایی گردید.


به گزارش لباس دونی به نقل از ایرنا از روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد رودکی، رونمایی ۳۱ عنوان کتاب در چارچوب نمایشنامه با مبحث دفاع مقدس با حضور سیدمحمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی افضلی مدیر عامل بنیاد رودکی، قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی، سرهنگ محمود سزاوار رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس، سرهنگ امجدیان و مهرداد رایانی مخصوص نویسنده و کارگردان تئاتر برگزار شد؛ این آثار با حمایت بنیاد رودکی و سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس وارد بازار نشر شده است.
در ابتدای این مراسم بعد از اجرای زنده سرود جمهوری اسلامی توسط «گروه ارکستر سازهای بادی» به سرپرستی سینا ذکایی، رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاع مقدس ضمن اشاره به این که هنرمندان و نویسندگان قلم به دست گرفتند و با اندیشه های بلند از دفاع مقدس، شهادت، شهامت و فضیلت های اسلامی نوشته اند، اظهار داشت: در این متون به درخشان ترین مقطع تاریخ ایران پرداخته شده است. زمانی که مردم مظلوم پای سلطه ایستادگی کردند و به فضل الهی پیروز شدند.
سرهنگ محمود سزاوار تاکید بر این که فرهنگ ایثار و دفاع مقدس کشور و آرمان های آنرا حفظ کرد، اضافه کرد: باید این فرهنگ را همیشه زنده نگه داریم و گسترش دهیم.
وی نقش نویسندگان و هنرمندان را ترویج گسترش دفاع مقدس مهم دانست و خاطرنشان کرد: یک متن خوب لازم است تا شاهد اجرای پرارزش باشیم چون که اگر همه اجزای یک نمایش قوی باشند ولی متن فاقد جذابیت باشد بطور قطع نمی تواند در مخاطب تأثیر بگذارد و به هدف خود برسد. متن خوبی می تواند این نقش موثر را ایفا کند که با شناخت و مطالعه دقیق نسبت به وقایع دفاع مقدس مکتوب شود؛ ضمن این که مخاطب را بخصوص نسل امروز و جوان ها را به خوبی در نظر بگیرد.
سزاوار با این توضیح که بسیاری در زمینه دفاع مقدس قلم زده اند ولی چون درک دقیق از حقیقت آن نداشتند تأثیر لازم را نگذاشته است، اظهار داشت: تک تک نمایشنامه هایی که در این مراسم رونمایی شده را مطالعه کرده ام که از ایثار، شهامت، شجاعت و از خودگذشتگی فرزندان ایران زمین نوشته اند.
وی با اشار به این که انتشارات هنر دفاع در سال ۱۳۹۶ تاسیس شده است، اظهار داشت: از این زمان تابحال مبادرت به انتشار نمایشنامه کرده ایم و ۳۰ اثر پیش از این انتشار یافته و در اختیار هنرمندان برای اجرای عمومی قرار گرفته است و در این آیین توفیق رونمایی از ۳۰ اثر نمایشی دیگر را داریم. امیدواریم با این حرکت نقش کوچکی در به تصویر کشیدن دفاع مقدس داشته باشیم. برای رسیدن به نقطه مطلوب راه طولانی در پیش است ولی با نگاه خلاقانه به جلو حرکت می نماییم.
خالق اثرهای هنری از جنس شهادت
در ادامه مهدی افضلی با تکیه بر این که فرهنگ ایثار و شهادت یکی از موضوعات و دغدغه های شخصی است که داشته و دارد، اضافه کرد: باید نهایت تلاش خویش را انجام دهیم تا فرهنگ ایثار، شهادت و دفاع مقدس هم چنان پویا و زنده به نسل جوان منتقل شود. روزی که با سرهنگ سزاوار در مورد نمایشنامه ها گفتگو داشتم دغدغه های وی مرا خوشحال کرد که انگیزه ایجاد فضای فرهنگ ایثار را دارند. پیشتر در اختتامیه جشنواره «سنگر» از این رویداد و حضور چشم گیر جوان هایی که با اشتیاق دنبال خلق آثار هنری در مبحث دفاع مقدس بودند لذت بردم.
مدیرعامل بنیاد رودکی اظهارداشت: مبحث «سنگر» مرا یاد دفاع مقدس انداخت. سنگری که سنگرسازان بی سنگر آنرا ایجاد می کردند. امنیت کشور توسط این سنگرها بود و این مرز و بوم توسط رزمندگان دفاع مقدس حفظ شد. رزمندگانی که جان، مال و زندگی خویش را در طبق اخلاص قرار دادند و خالصانه در دفاع مقدس شرکت کردند و خالق اثرهای هنری از جنس شهادت بودند. این سنگرها در هشت سال دفاع مقدس حافظان بسیار خوبی داشت.
او با تکیه بر این که تکالیف ما نهادهای فرهنگی امروز خیلی بیشتر از گذشته است، افزود: جوانان آن روزگار توانستند با تمام توان از این مرز و بوم حفاظت کنند اما امروز مرزهای فرهنگی ما بسیار پر اهمیت تر است و اهمیت سنگرها بیشتر از پیش؛ نهادهایی مثل مجموعه بنیاد رودکی و بنیاد حفظ آثار و نهادهای فرهنگی دیگر وظیفه و تکلیف برگردن دارند به حفظ ارزش های دفاع مقدس بپردازد.
افضلی افزود: بنیاد رودکی آمادگی دارد برای خلق آثار هنری در حوزه دفاع مقدس با نهادهای دیگر همکاری کند و امیدوارم بتوانیم از اجرای این ۳۰ نمایشنامه هم حمایت نماییم.
اسامی ۳۰ نمایشنامه و یک کتاب پژوهشی رونمایی شده در مراسم به این شرح است:
«بهمن کوره بری» نوشته عبدالحی شماسی
«بابای من قهرمانه»، «جنگ گنج ها» و «قاصدک و پلنگ» نوشته رضا بیات
«مثل هیچ کس» نوشته علی کوچکی و چیترا نادری
«ابری است غوطه ور وسط خواب های من» و «این قصه را آهسته بخوان» نوشته مهدی نصیری
«سلما» و «پل» نوشته حسن عظیمی
«بیست و سوم بهمن شصت و سه» نوشته مهدی معبودی
«قصه ای از دل خاک» اثر محمود تیموری
«عزیز مایی» و «دغدغه های پرچین چهار زبر و راز و رمزهای دور و دراز شب» نوشته مهرداد رایانی مخصوص
«رنگین کمان هم هم»، «آهو و پرندگان» و «توکایی در قفس»نوشته ایرج افشاری اصل
«ام رضا» نوشته معصومه جمهوری
«مردی دیگر» به قلم محمدمهدی خاتمی
«شربت» نوشته بهار کریم زاده
«دایک» نوشته هیوا ربانی
«تنها قاصدک» و «پابرهنه با چای نیم خورده» نوشته علیرضا دهقانی
«بینایی» و «آشیانه» نوشته مجید کاظم زاده مژهی
«بره و پلاک» نوشته بهنام میرزایی
«فرمانده» نوشته بهرام صادقی مزیدی
«آنم آرزوست» نوشته سیدعلی موسویان
«عند از مطالبه» و «تمام من، همه عدو» نوشته مرتضی شاه کرم
«گیاهی ریشه در خود» و کتاب پژوهشی «چیستی و تبیین تئاتر دفاع مقدس»نوشته آرمین رهبین



منبع:

1399/12/19
15:01:17
0.0 / 5
1080
تگهای خبر: آثار هنری , تئاتر , جشنواره , جنس
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
لباس دونی