معاون آموزش وپژوهش بنیاد سعدی خبر داد:

شركت علاقه مندان ۱۵ كشور در دوره های مجازی روش تدریس زبان فارسی

شركت علاقه مندان ۱۵ كشور در دوره های مجازی روش تدریس زبان فارسی

به گزارش لباس دونی معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی با اشاره به شركت مخاطبانی از 15 كشور جهان در دوره های تربیت مدرس متخصص آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان اظهار داشت:  تاكنون 143 نفر در این دوره ثبت نام كردند و 13 نفر به مرحله پایانی رسیده و آزمون داده اند كه از این تعداد 9 نفر نمره بالای 70 كسب كرده و موفق به دریافت گواهی نامه بین المللی بنیاد سعدی شده اند.


بنیاد سعدی در امتداد تسهیل تربیت مدرس متخصص آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان در سراسر جهان، مبادرت به برگزاری دوره های مجازی «روش تدریس زبان فارسی به غیر فارسی زبانان» کرده است.
به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، رضامراد صحرایی در مورد این دوره توضیح داد: ثبت نام این دوره ها از ۲۵ اسفند شروع شده و تابحال از ایران، عراق، ترکیه، گرجستان، ژاپن، آلمان، روسیه، اسپانیا، ایتالیا، تونس، لبنان، هند، آرژانتین، مصر و ارمنستان علاقه مندانی در آن شرکت کرده اند.
وی از اصلی ترین خاصیت دوره های غیر همزمان روش تدریس زبان فارسی را غیرهم زمانی حضور دانشجو و استاد در سامانه عنوان نمود و اظهار داشت: محتوای این دوره ها به سبب نوع طراحی، غنی تر و با کیفیت تر نسبت به دوره های همزمان طراحی شده است. از دیگر خاصیت های این دوره می توان به «نبود محدودیت زمانی و مکانی جهت شرکت در دوره، تعداد نامحدود شرکت کنندگان، محتوای اصلی به صورت ویدئوهای آموزشی غنی و با کیفیت، طراحی ویدئوها به صورت تعاملی همراه با پرسش هنگام پخش هر ویدئو، ارائه متن گفتاری هر ویدئو برای تسهیل در یادگیری و برگزاری آزمون بعد از هر جلسه» اشاره نمود.

وی اظهار داشت: محتوای دوره های غیر همزمان شامل ۹ ساعت ویدئوهای آموزشی تعاملی، متن ویدئوها، منابع مرتبط و آزمون آنلاین طراحی شده است، به این شکل که در صورت مشاهده هر ویدئو و قبولی در آزمون هر جلسه، امکان مشاهده محتوای جلسه بعدی فراهم می شود. در آخر جلسات نیز آزمونی از تمام محتوای دوره برگزار می گردد که تصحیح آن خودکار است و کاربر می تواند نتیجه آزمون را چند لحظه بعد مشاهده کند.
گواهی دوره در صورت مشاهده تمام ۹ جلسه و گذراندن آزمون ۹ جلسه و در نهایت کسب نمره قبولی حداقل ۷۰ در آزمون پایانی به صورت الکترونیکی صادر می شود. گواهی های صادرشده دارای کد و لینک اعتبارسنجی بوسیله سایت بنیاد سعدی هستند.
وی اشاره کرد: برای تهیه این ۹ جلسه آموزشی، ۵۴ قسمت ویدئوی آموزشی و غنی به صورت هیبرید، که محتوای آموزشی هم در آن وارد شده، ضبط و ذخیره شده است همین طور گروهی ۱۳ نفره متشکل از متخصصان آزفا، مهندس نرم افزار، تکنولوژیست آموزشی و گرافیست محتوای دوره را طراحی نموده اند و برمبنای تخصص تکنولوژیست های آموزشی ویدئوهای آن دیده و آموزشی شده و برمبنای استاندارد برگزاری دوره های انبوه "موک" مشابه دوره های «کورسرا» و «ای دی ایکس» ( Coursera و Edx )» طراحی شده است.
معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی در ادامه به مخاطبان اصلی این دوره یعنی معلمان زبان فارسی در ایران، علاقه مندان به تدریس زبان فارسی در خارج از کشور و مدرسان در رایزنان فرهنگی در خارج از کشور، اشاره نمود و اظهار داشت: در ویدئوهای آموزشی این دوره، ازمجموعه کتاب های تألیفی بنیاد سعدی همین طور منابع تخصصی تدریس زبان فارسی بعنوان زبان دوم، با تاکید بر چهار مهارت «صحبت کردن، گوش کردن، خواندن و نوشتن» استفاده شده است.
صحرایی با اعلان اینکه در طول دو ماهی که این دوره برگزار شده، یک گروه پشتیبانی متشکل از چهار نفر پشتیبان فنی، دو نفر پشتیبان آموزشی و همین طور یک نفر پشتیبان محتوایی تشکیل به سوالات احتمالی هر یک از مخاطبین در کمتر از سه ساعت پاسخ دادند، اضافه کرد: تابحال به بیش از ۳۸۰ سوال مطرح شده مخاطبان این دوره توسط کارشناسان مربوطه پاسخ داده شده است همین طور در هر کلاس علاوه بر استاد یک تسهیل گر که دوره تخصصی آموزش در فضای مجازی را گذرانده حضور دارد. تسهیل گر، علاوه بر حمایت استاد، کارهای یادگیرندگان حاضر در کلاس را نیز مدیریت می کند. علاوه بر استاد و تسهیل گر، پشتیبانان آموزشی و فنی نیز قبل و هنگام برگزاری دوره یادگیرندگان را جهت اتصال و حفظ ارتباط با دوره حمایت می کنند.
وی در آخر اظهار داشت: تابحال ۱۴۳ نفر در این دوره ثبت نام کردند و ۱۳ نفر به مرحله پایانی رسیده و آزمون داده اند که از این تعداد ۹ نفر نمره بالای ۷۰ کسب کرده و موفق به دریافت گواهی نامه بین المللی بنیاد سعدی شده اند.
بنیاد سعدی در سال ۱۳۸۹ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور و ایجاد تمرکز، هم افزایی و انسجام در کارهای در رابطه با این حوزه و بهره گیری بهینه از ظرفیت های موجود کشور، تاسیس شد و از اردیبهشت سال ۹۲ به صورت رسمی کار خودرا شروع کرد. این بنیاد ضمن تالیف کتاب های آموزشی زبان فارسی، تربیت مربی، همه ساله دوره های آموزشی را در این راستا برای مدرسان زبان فارسی دنیا برنامه ریزی و اجرا می کند، همین طور برگزاری دوره های دانش افزایی برای علاقه مندان و دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان و رشته های مرتبط از دیگر کارهای این بنیاد است.
تالیف ۱۶ عنوان کتاب در زمینه آموزش زبان فارسی، برگزاری ۲۰۵ دوره آموزش زبان فارسی با ۱۰ هزار فارسی آموز و تربیت معلم، فعالیت در فضای مجازی برای آموزش زبان فارسی قسمتی از کارهای این نهاد است که به صورت هیات امنایی و با حضور معاون اول رئیس جمهور (رئیس هیات امنا)، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (دبیر هیات امناء)، رئیس بنیاد، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر آموزش و پرورش، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، رئیس سازمان صدا و سیما و ۵ نفر صاحب نظر در حوزه زبان و ادبیات فارسی به پیشنهاد رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و تأیید هیات امناء و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی با ریاست غلامعلی حداد عادل اداره می شود.



منبع:

1399/02/28
14:21:17
5.0 / 5
2743
تگهای خبر: آموزش , تخصص , طراحی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لباس دونی