مونسان تأكید كرد:

دولت كمك نكند، صنعت گردشگری ورشكسته می شود

دولت كمك نكند، صنعت گردشگری ورشكسته می شود

به گزارش لباس دونی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به لزوم حمایت جدی دولت از صنعت گردشگری اظهار داشت: 80 هزار نفر مستقیم با گردشگری مرتبط هستند كه در صورت حمایت نكردن دولت، بیكار می شوند و خسارت گسترده به این صنعت به سبب شیوع ویروس كرونا سبب ورشكستگی آن می شود.


به گزارش خبرنگار میراث آریا، علی اصغر مونسان در نشست بررسی مشكلات حوزه های سه گانه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری امروز در محل سالن فجر این وزارتخانه، پس از ارائه گزارشی مفصل در هر سه حوزه وزارتخانه متبوع خود، از جهانگیری خواست با درخواست و پیشنهاد این وزارتخانه برای در نظر گرفتن چند روز تعطیلی عمومی پس از مهار كرونا با هدف ایجاد نشاط اجتماعی و نیز جبران زیان های واردشده به حوزه گردشگری و صنایع دستی موافقت كند.
وی با قدردانی از حمایت های دولت تدبیر و امید از هر سه حوزه این وزارتخانه اظهار داشت: صنعت گردشگری بعنوان یكی از تأثیرگذارترین صنایع در كشور، از سال ۹۷ با بحران های جدی مواجه گردید كه مهم ترین آن اعمال تحریم های ظالمانه آمریكا بود، در ادامه نیز سیل فروردین ۹۸ و نیز حوادثی مانند شهادت سردار پرافتخار ایران شهید سردار قاسم سلیمانی، حادثه هواپیمای اوكراینی و در نهایت شیوع ویروس كرونا موجب شد تا این صنعت با مشكلاتی روبه رو شود كه امروز برای رونق مجدد به طور قطع نیازمند حمایت های دولت هستیم.
روند رو به رشد صنعت گردشگری در ایران
او افزود: این اتفاقات در حالی روی داد كه صنعت گردشگری در ایران روند رو به رشدی را طی كرده بود، در ابتدای فعالیت دولت دوازدهم ۴میلیون و ۶۰۰ هزار توریست خارجی به كشور واردشده بودند درحالی كه در سال ۹۷، این عدد به ۷میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسید و در ۱۰ ماهه سال ۹۸ به رغم تمام مشكلاتی كه برای این حوزه پیش آمده بود، موفق به جذب ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار توریست خارجی شدیم؛ درحالی كه پیش بینی ما این بود كه تا سال ۹۹ موفق به جذب ۱۱ میلیون توریست خارجی خواهیم شد كه متأسفانه شیوع ویروس كرونا موجب شد این روند رو به رشد متوقف شود.
مونسان اظهار داشت: این همه در حالی است كه در دو سال قبل اقدامات بسیار خوبی در حوزه زیرساخت های این صنعت انجام شده كه از مهم ترین آنها می توان به تدوین سند استراتژیك گردشگری كشور اشاره نمود كه این سند مراحل نهایی خودرا طی می كند، همین طور برنامه اقدام ملی با همكاری یونسكو و سازمان جهانی گردشگری و نیز سند برند ملی گردشگری دو اقدام مهم دیگری است كه تدوین و اجرا این سه سند به طور قطع به رونق و شتاب در حوزه گردشگری كمك شایانی خواهدنمود.
برای جذب هرچه بیشتر توریست خارجی به كشور تمهیدات و برنامه ریزی هایی را انجام دادیم كه از آن جمله می توان به عدم درج مهم بر روی پاسپورت گردشگران ورودی اشاره كرد؛ همین طور لغو روادید با كشورهایی مانند چین و عمان و نیز برنامه ریزی و هدف گذاری برای جذب توریست از كشورهای هدف منطقه از دیگر برنامه هایی است كه انجام شده است. این در حالیست كه موضوع لغو روادید با هند و روسیه و افزایش جذب توریست از این كشورها نیز در دستور كار است.
۲ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در صنعت گردشگری
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: هم اكنون خوشبختانه ۲ هزار میلیارد ریال حجم سرمایه گذاری در حوزه گردشگریست و ۵۹۰ هتل جدید در كشور در حال ساخت است؛ به عبارتی می توان گفت هم اكنون بیش از ۳میلیون مترمربع ساخت وساز در حوزه گردشگری در حال انجام می باشد و ۵۳۰۳ تخت به مجموع ظرفیت های هتلی كشور اضافه خواهد شد.
او در ادامه به حوزه میراث فرهنگی اشاره نمود و تصریح كرد: در حوزه ملموس و ناملموس ۳۸ اثر ثبت جهانی شده كه ۱۲ اثر آن در دولت تدبیر و امید است و این نشان دهنده اهمیت دولت یازدهم و دوازدهم به حوزه میراث فرهنگی و هویت تاریخی كشور است. در دو سال قبل ۷۶ موزه در كشور افتتاح شده است كه عمده این موزه ها متعلق به بخش خصوصی است.
او به استرداد اشیای تاریخی به كشور نیز اشاره نمود و اضافه كرد: با كوشش های انجام شده و حمایت های خوب دولت موفق شدیم اشیای تاریخی ارزشمندی را به كشور بازگردانیم كه بعنوان مثال می توان به استرداد ۱۷۸۴ لوح هخامنشی و سردیس سرباز هخامنشی اشاره نمود كه یك اقدام بسیار بزرگ شمرده می شود.
در حال حاضر ۳۴ هزار اثر ثبت ملی و ۲۴ اثر ثبت جهانی داریم كه البته درمجموع ملموس و ناملموس ۳۸ اثر ثبت جهانی داریم؛ اعتقاد ما بر این است كه میراث فرهنگی هویت تاریخی ماست و هیچ چیز با این هویت تاریخی قابل جایگزینی نیست. به این جهت از كوشش های دولت و حمایت های تمام بخش های دولت از این حوزه قدردانی می كنم.
او در بخش دیگری از صحبت های خود به حوزه صنایع دستی نیز اشاره نمود و اضافه كرد: در حوزه صنایع دستی خوشبختانه طرح تجاری سازی را از دو سال و نیم پیش آغاز كردیم كه نتایج خوبی گرفتیم و از فله فروشی صنایع دستی جلوگیری شد.
این عضو كابینه دولت تدبیر و امید افزود: ۲۸۹ میلیون دلار مجموع صادرات صنایع دستی رسمی ما از مبادی گمركی در سال قبل است كه به همین میزان نیز صادرات چمدانی داریم و درمجموع می توان گفت حدود ۶۰۰ میلیون دلار صادرات صنایع دستی در سال قبل داشته ایم.
ابلاغ پروتكل های بهداشتی به هتل ها و ادارات كل میراث فرهنگی
او سپس به شیوع ویروس كرونا و اثر این ویروس بر هر سه حوزه وزارتخانه متبوع خود اشاره نمود و اضافه كرد: درحالی كه در حوزه گردشگری و نیز حوزه صنایع دستی شاهد رشد بودیم، شیوع ویروس كرونا موجب شد برنامه ریزی های ما در این خصوص تغییر كند و در نخستین قدم با در دستورالعملی پروتكل های بهداشتی را به مراكز اقامتی سراسر كشور ابلاغ كردیم. نوروزگاه ها و بازارچه های صنایع دستی كه همه ساله در تعطیلات نوروزی برگزار می شد، كنسل شد و موزه ها نیز تعطیل شدند.
اعتقاد ما بر این است كه در نوروز امسال بیش از ۹۰ درصد كاهش سفر داشتیم و غالب سفرهایی كه انجام شد سفرهای تفریحی و نوروزی نبود.
او افزود: شیوع ویروس كرونا موجب لطمه هایی به صنعت گردشگری شده است و اگر دولت كمك نكند شاهد ورشكستگی در این عرصه خواهیم بود. هم اكنون ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در صنعت گردشگری فعال می باشند كه عدم حمایت و برنامه ریزی از این صنعت می تواند موجب بیكاری ۸۰ هزار نفر در كشور شود.
مونسان در ادامه با قدردانی از توجه معاون اول رئیس جمهوری به سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خطاب به جهانگیری افزود: از شما چند تقاضا دارم، نخست این كه قبل تر درخواست تخصیص رقم ۳۸هزارمیلیارد ریال برای جبران خسارت های ناشی از كرونا به شاغلان حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داشتیم كه ۳۰ درصد آن به صورت بلاعوض و ۷۰ درصد آن به صورت تسهیلات است؛ حال پیشنهاد من این است كه این رقم در با نظارت مستقیم دستگاه های متولی و نظارتی، در اختیار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار گیرد.
درباب امهال تسهیلات اعطایی به فعالان حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز باتوجه به شرایط پیش آمده، این افراد قادر به بازپرداخت این تسهیلات نیستند؛ پس از شما درخواست داریم تا این امهال یك ساله شود. هم چنین زمان پرداخت بیمه حق كارفرما نیز تا اختتام شهریورماه تمدید شود.
ایجاد محرك های سفر پس از مهار كرونا
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه كرد: در شرایط فعلی كه بسیاری فعالان حوزه گردشگری گرفتار مشكل شده اند بنظر می رسد مهم ترین موضوعی كه می تواند به آنها كمك نماید این است كه پس از مهار كرونا با ایجاد محرك هایی برای سفر، قسمتی از زیان های واردشده به این قشر جبران شود كه به همین دلیل برگزاری سفرهای اقساطی برای كارمندان دولت و تعیین چند روز تعطیلی عمومی در یك فرصت مناسب (به عنوان مثال مانند عید فطر) می تواند موجب رونق مجدد سفر و گردشگری در كشور شود.
پیش بینی تنفس در تسهیلات اعطایی
عبدالناصر همتی رئیس كل بانك مركزی نیز در این جلسه با اشاره به شیوع ویروس كرونا و تأثیرات آن بر صنعت گردشگری اظهار داشت: شرایطی كه حالا به وجود آمده است شرایطی است كه همه باید كمك نماییم تا از این وضعیت و از این دوران سربلند عبور كنیم؛ پس برای عبور از این مرحله نیازمند همراهی و همكاری و مشاركت همگانی هستیم.
او اضافه كرد: حوزه گردشگری یكی از مهم ترین حوزه ها در بخش اقتصادی جامعه است كه ارزآوری و اشتغال زایی را به دنبال دارد پس تمهیداتی را برای پشتیبانی از این حوزه اندیشیده ایم كه بعنوان مثال می توان به تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد اشاره نمود.
همتی اضافه كرد: در همین رابطه برای سهولت در بازپرداخت اقساط این نوع از تسهیلات تنفس نیز پیش بینی كردیم و تا اول مهر برای بازپرداخت این تسهیلات تنفس در نظر گرفته شده است. پیشنهاد مونسان پیشنهاد خوبی است و ما نیز موافق این هستیم كه برای تسهیلات برای جبران زیان های واردشده به هر بخش، به وزارتخانه در رابطه با همان بخش ارائه شود.
در این جلسه هم چنین معاونان وزارتخانه گزارش هایی را ارائه دادند و مدیران كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سه استان یزد، اصفهان و فارس نیز به صورت ویدئو كنفرانسی به ارائه گزارش پرداختند.
اخبار كرونا ایران
رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام نمود: تابحال ۵۵ هزار و۷۴۳ نفر در كشور بطور قطعی به ویروس كرونا مبتلا شده و با فوت ۱۵۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان كرونا در كشور به ۳۴۵۲ نفر رسیده است.
كیانوش جهانپور روز شنبه درباره آخرین وضعیت ابتلای قطعی به كرونا در كشور و فوت ناشی از آن بیان كرد: از ظهر روز گذشته تا امروز ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ و برمبنای معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵۶۰ بیمار جدید مبتلا به كووید۱۹ در كشور شناسایی شدند.
مجموع بیماران شناسایی شده بر اثر این بیماری به ۵۵هزار و ۷۴۳ مورد رسید. خوشبختانه تابحال ۱۹ هزار و ۷۳۶ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده اند. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۸ نفر از بیماران مبتلا به كووید۱۹ در كشور جان خودرا از دست دادند.
سخنگوی ستاد مقابله با كرونا وزارت بهداشت افزود: مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری در كشور به ۳۴۵۲ نفر رسید. ۴۱۰۳ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند. مردم برای خوداظهاری غربالگری كرونا به سامانه salamat.gov.ir مراجعه كنند.



منبع:

1399/01/16
17:06:31
5.0 / 5
3265
تگهای خبر: دستگاه , سفر , صنایع دستی , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
لباس دونی