جایزه ملی طراحی بسته بندی در صنایع فرهنگی پایان یافت

جایزه ملی طراحی بسته بندی در صنایع فرهنگی پایان یافت

به گزارش لباس دونی عضو شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: یكی از مولفه های مهم در پیشرفت كشورهای توسعه یافته، صنعت بسته بندی است. بسته بندی زیبا، اغوا كننده و جذاب، كیفیت را تحت الشعاع قرار می دهد، به شكلی كه بسته بندی را «فروشنده خاموش» می نامند.


محمدحسین ایمانی خوشخو در گفت و گو با ایسنا، با بیان این كه جایزه ملی طراحی بعنوان یك روش برگزیده و تجربه شده در تمام دنیا شناخته شده و بعنوان بهترین راه برای رسیدن و شناسایی ایده های نوآورانه و راهكارهای نو و با هدف قدردانی از كوشش های طراحان خبره و دارای فكر نو مورد استقبال طراحان و صنعتگران قرار می گیرد، افزود: آشنا نبودن و گاه بی رغبتی صنعتگران و تولید كنندگان صنایع دستی و محصولات فرهنگی نسبت به اهمیت، لزوم و ارزش آفرینی بسته بندی، كمبود دستگاه های صنعتی پیشرفته و ضعف تكنولوژی به روز، عدم رعایت استانداردهای لازم در طراحی و تولید بسته بندی محصولات فرهنگی و... همچون ضعف های كشور ما در این حوزه می باشد.
عضو هیئت علمی و رئیس پارك ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزاری این رویدادها و ارزیابی بسته بندی صنایع فرهنگی را قدم سازنده ای در جهت نیل به اهداف برشمرد و اشاره كرد: با این اقدام می توان رقابتی سالم و حقیقی را برای محصولات ازجهت اكرام مشتری و احقاق حقوق آنها رقم زد. بسیار پیش آمده كه محصولی با وجود كیفیت پایین تر به دلیلهای گوناگون مانند تبلیغات از توجه بیشتری در بازار برخوردار می شود و محصولی با كیفیت بالا تنها به سبب عدم برنامه ریزی و ضعف در معرفی در دست مصرف كنندگان قرار نمی گیرد و در نهایت این ظلم به مشتری و در دید كلی به ضرر تولید ملی خواهد بود.
او افزود: با برگزاری سالیانه این جایزه ملی، ارزیابی درستی از بسته بندی محصولات فرهنگی انجام می شود و موجب رونق تولید در حوزه بسته بندی و نیز رقابت سالم و عملی بین محصولات می شود كه این اتفاق می تواند در آینده ای نزدیك موجب اعتماد مصرف كنندگان داخلی به محصولات تولیدی توسط تولید گنندگان ایرانی شود و رونق و بالندگی را برای تولید ملی به ارمغان آورد. در این راستا، از تیر ماه امسال آثار هنرمندان به دبیرخانه ارسال شده و هیئت داوران بعد از بررسی، آثار برگزیده در دو بخش ایده های نو در بسته بندی و محصولات بسته بندی را معرفی خواهند كرد كه به صاحبان آثار منتخب جوایزی اهدا خواهد شد.
ایمانی خوشخو درباره نحوه برگزاری و میزان استقبال از این رویداد نیز توضیح داد: از ۱۵ تیرماه امسال دریافت آثار از ۱۱ استان كشور، در دو بخش ایده های نو و محصول و چهار محور بسته بندی سوغات خوراكی، بسته بندی صنایع دستی، بسته بندی اسباب بازی و كتاب و بسته بندی محصولات هنری و دیجیتال شروع شد و تا ۳۰ مهر ادامه داشت. همین طور در بخش ایده های نو بیشترین تعداد اثر متعلق به حوزه بسته بندی سوغات خوراكی با ۵۸ اثر و پس از آن، به حوزه صنایع دستی با ۳۸ اثر و در نهایت حوزه اسباب بازی و كتاب و محصولات هنری و دیجیتال هر كدام با ۶ اثر اختصاص داشت. سه استان تهران با ۵۰ اثر، اصفهان و خراسان رضوی با ۱۷ اثر، بیشترین میزان مشاركت در ارسال آثار را داشته اند. همین طور در بخش محصول بالغ بر ۲۵۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد كه در روز پایانی از برگزیدگان در بخش ایده و محصول تجلیل به عمل خواهد آمد.
آیین پایانی اولین دوره جایزه ملی طراحی بسته بندی در صنایع فرهنگی، در امتداد رشد و بالندگی اقتصاد فرهنگی كشور شنبه ۲۶بهمن، با حضور علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و برخی از اهالی فرهنگ و هنر در سالن همایش های دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می گردد.




منبع:

1398/11/26
20:57:52
5.0 / 5
4348
تگهای خبر: دستگاه , صنایع دستی , طراحی , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
لباس دونی